Ливърпул не пази добри спомени от Атлетико Мадрид (ВИДЕО)


Ливърпул не пази добри спомени от Атлетико Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4189 0

Много от феновете на Ливърпул се надяваха отборът да се падне с Реал Мадрид по време на жребия в Шампионска лига, за да си отмъстят мърсисайдци за загубата във финала на турнира през 2018 година. "Червените" ще трябва да се изправят срещу тим от Мадрид на осминафиналите в тазгодишното издание на най-комерсиалния клубен турнир, но вместо на "Бернабеу", ще играят на "Уанда Метрополитано", където през миналия сезон вдигнаха "купата с големите уши". 

Атлетико е съперникът на лидера в английската Висша лига на осминафиналите в Шампионска лига, като определено испанският тим не е в най-доброто си състояние, но и Ливърпул можеше да има по-лек жребий, след като спечели своята група в турнира. Също така феновете на отбора не помнят с добро последния и единствен дуел между двата гранда в елиминационна фаза на европейски клубен турнир. 

В първото издание на Лига Европа през сезон 2009/10 Атлетико и Ливърпул се изправиха в сблъсък от полуфиналите, борейки се за исторически финал. В първия мач на "Висенте Калдерон" Диего Форлан раздели двата отбора, след като отбеляза в 9', а Атлетико така и не успя да увеличи аванса си. Седмица по-късно на "Анфийлд" пък Алберто Акилани се превърна в герой в редовното време, бележейки в 44' за 1:0 и финалистът трябваше да бъде определен след изиграване на допълни 30 минути. 

5 минути след старта на продълженията Йоси Бенаюн беше прекрасно изведен от Акилани в наказателното поле и израелецът с диагонален удар матира стража на "дюшекчиите" и даде аванса на своите - 2:0. В 102' обаче "Анфийлд" беше смълчан от героя от първата среща. Хосе Антонио Рейес отмъкна висока топката от Глен Джонсън и с фантастичен пас поднесе на тепсия кълбото за Форлан, който сам срещу вратаря отбеляза за 2:1 и Атлетико продължи към финала, благодарение на гола си на чужд терен. В последствие мадридчани спечелиха и надпреварата във финала срещу друг английски тим - Фулъм. 

Жребият определено не беше блакосклонен към тимовете от Мадрид, след като Реал се падна с Манчестър Сити и си припомни кошмарната статистика срещу Хосеп Гуардила (вижте подробности по темата в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички