Ливърпул - Тотнъм е едва вторият английски финал в ШЛ


Ливърпул - Тотнъм е едва вторият английски финал в ШЛ
Снимка: Getty Images/Gulliver

1650 0

Безспорно този сезон в Шампионска лига е подчинен на представянето на английските отбори. За разлика от последните години, през тази кампания те показаха много по-солидна игра и на 1 юни ще наблюдаваме именно английски сблъсък - Ливърпул срещу Тотнъм.

Финалът на "Уанда Метрополитана" ще е едва втория между английски отбори в Шампионска лига и трети такъв в европейските клубни турнири. През 2008 година един срещу друг в Турнира на богатите застанаха Челси и Манчестър Юнайтед. А пък през далечната 1972 година Тотнъм и Уулвърхемптън играят финал в турнира за Купата на УЕФА.

Също така - Тотнъм се превърна в 8-ия английски тим, който се класира на финал в Шампионска лига. Няма друга страна, която да е имала повече представители на финал от Англия. Другите 7 отбора са Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Нотингам, Астън Вила, Лийдс, Арсенал и Челси. Припомняме, че и Ливърпул, и Тотнъм се класираха по много драматичен начин за финала. Мърсисайдци изгубиха в първата среща с 3:0 от Барселона, но на "Анфийлд" бяха безкомпромисни и отбелязаха 4 гола, които ги класираха. Тотнъм пък загуби в Лондон с 1:0, а през първата част в Амстердам допусна два гола. През втората част хеттрик на Лукас Моура ги изстреля към финала в Мадрид.

Същевременно пък УЕФА предложи изненадващ нов проект за Шампионска лига - ето какъв е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички