Малките чудеса, които сътвори Тотнъм, за да стигне до финала в Шампионска лига


Малките чудеса, които сътвори Тотнъм, за да стигне до финала в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2255 0

Този сезон в Шампионска лига несъмнено може да се нарече "Сезонът на драмата и обратите". Поредното доказателство за това е представянето на Тотнъм срещу Аякс в реванша в Амстердам на полуфиналите. "Шпорите" наваксаха разлика от 3 гола само за едно полувреме и ще се изправят срещу Ливърпул на финала.

Отборът на Маурисио Почетино показа изключително мъжка битка и до последно вярваше, че ще успее да се класира на финалния двубой, който е на 1 юни на "Уанда Метрополитана". Двубоят срещу Аякс бе само едно от чудесата, които Тотнъм успя да сътвори през този сезон в Шампионска лига. Затова и от Marca припомнят начина, по който стигнаха до двубоя за трофея и какви други чудеса сътвориха.

Достигането на финала без голямата си звезда и голмайстора - Хари Кейн

Английският национал, който има 22 гола през сезона, получи неприятна контузия в първия четвъртфинален сблъсък срещу Манчестър Сити. Той бе веднага заменен, но и без него отборът му стигна до успеха с 1:0. Сега надеждата е, че нападателят ще бъде възстановен за финала срещу Ливърпул.

Без никакви похарчени средства

През последните два трансферни прозореца не се подсилиха с нови попълнения, но въпреки това стигнаха до финала. През лятото на 2018 година отборът се превърна в първия отбор във Висшата лига без нито един направен трансфер от 2003 година, когато бе създаден и трансферния прозорец. Лондончани обаче показаха, че това по никакъв начин не може да ги спре да прелседват мечтите си.

Периферните играчи се превърнаха в герои

В отстъствието на Хари Кейн на преден план излязоха друи играчи на Тотнъм. Първо това стори Фернандо Йоренте, който в реванша срещу Манчестър Сити отбеляза гола, който прати отбора му на полуфинал. В сряда вечер пък в герой се превърна Лукас Моура със своя хеттрик във вратата на Аякс.

Голът на Йоренте и намесата на ВАР

В реванша срещу "гражданите" не мина и без драма. Огромни съмнения имаше, които бяха потвърдени и от повторения, че Йоренте вкарва попадението с ръка. Въпреки ВАР обаче, голът бе зачетен. В последните секунди пък Сити стигна до гол чрез Стърлинг, който обаче бе отменен заради засада, за да потопи "Етихад" в сълзи.

Второто полувреме в Амстердам

През второто полувреме "шпорите" се нуждаеха от 3 гола и по някакъв начин - успяха. Изглеждаше, че са изпуснали своя шанс, а и Аякс пропусна няколко много добри възможности. Но в последния възможен момент, в последната минута от добавеното време, Моура оформи своя хеттрик и прати Тотнъм на финал.

Същевременно пък УЕФА предложи изненадващ нов проект за Шампионска лига - ето какъв е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички