Роналдо се цели в 5 рекорда в Шампионска лига този сезон


Роналдо се цели в 5 рекорда в Шампионска лига този сезон

2303 0

Кристиано Роналдо започва 14-ата си кампания в Шампионска лига и осма с Реал Мадрид. Португалецът чупи рекорд след рекорд в най-силния турнир, но през този сезон има възможност да осъществи цели 5 невероятни постижения.

МЕСИ ЗАДМИНА РОНАЛДО ПО ОЩЕ ЕДИН ПОКАЗАТЕЛ

100 гола

Роналдо в момента е номер 1 по голове в Шампионска лига, като води с 93:86 на Лионел Меси, който снощи реализира хеттрик при разгрома на Барселона със 7:0 над Селтик. Изобщо няма да е странно да се прогнозира, че този сезон Роналдо наистина ще стигне магическото число 100, след като му трябват само седем попадения.

Шеста награда за топ реализатор

От сезон 2012/13 досега Роналдо неизменно е най-добрият голмайстор в Шампионска лига, макар през 14/15 да подели наградата с Меси и Неймар - и тримата по 10 гола. Роналдо бе топ реализатор и през 2008 година, когато с екипа на Манчестър Юнайтед спечели титлата за първи път.

Да постави нов рекорд за голове в един сезон

Кристиано е рекордьор и по голове в рамките на една кампания - 17 - през 2013/14, когато спечели за първи път титлата с Реал Мадрид и бе с основен принос за бленуваната "Ла Десима". Нищо не му пречи да пробва да подобри собственото си постижение.

Да отбележи 5 гола в един мач

Миналият сезон Кристиано се разписа 4 пъти в мача с Малмьо, който бе просто протоколен за "белия балет". Интересното е, че той никога не е вкарвал 5 гола в един мач от ШЛ, за разлика от Лионел Меси и Луиз Адриано - Бълхата наниза 5 на Леверкузен през 2012/13, а бразилецът порази БАТЕ през 2014/15.

Да пребори Меси за прозвището "краля на хеттриковете"

Меси дръпна на Роналдо с 6:5 по отношение на хеттриковете в Шампионска лига и по всичко изглежда, че двамата ще се борят за първата позиция през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички