"Кошмарът" на Ливърпул отново надвисна над "Анфийлд" в Шампионска лига


"Кошмарът" на Ливърпул отново надвисна над "Анфийлд" в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

8953 0

"Кошмарът" на Ливърпул в Шампионска лига - Наполи, отново показа, че е изключително неудобен съперник за европейския шампион. Италианският гранд завърши наравно 1:1 на "Анфийлд" в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига.

"Малките магаренца" дори водеха в резултата на почивката след попадение на Дрис Мертенс, но през втората част Деян Ловрен успя да изравни след центриране от корнер. До края на мача мърсисайдци направиха всичко възможно да стигнат до победата, но втори гол така и не падаше.

По този начин мърсисайдци отново не успяха да победят своя съперник, след като загубиха първата среща в Италия. През миналия сезон пък неаполитанци едва не изхвърлиха "червените" от груповата фаза, което затвърждава факта, че Наполи е един от най-коварните съперници за Ливърпул в Европа.

Въпреки това Ливърпул задържа първото място в група Е, като е с актив от 10 точки - с една повече от втория Наполи. На трето място обаче "дебне" съставът на РБ Залцбург, който спечели с убедителното 1:4 като гост на Генк, и има 7 пункта, както и по-добра голова разлика от тази на своите конкуренти. В последния шести мач Ливърпул гостува в Залцбург, където ще трябва да не допуска загуба. 

Първо полувреме

В първите минути темпото на игра не бе високо, а до опасни положения не се стигна. Движението на топката бе предимно в средата на терена, като домакините задържаха кълбото малко по-продължително от своя съперник.

След 19 минути игра Юрген Клоп бе принуден да извърши първата си смяна в мача, след като опорният халф Фабиньо се контузи. На негово място се появи Джорджиньо Вайналдум, който бе оставен на пейката за този мач.

В средата на първата част Наполи стигна пръв до попадение. При едно от единоборствата в средата на терена Върджил ван Дайк се приземи лошо и остана да лежи на земята. През това време Дрис Мертенс се възползва от празното пространство в отбраната на "червените", получи подаване в коридор и излезе на чиста позиция срещу Алисон, за да го разстреля - 0:1.

В следващите минути мърсисайдци притиснаха своя съперник в търсене на изравнителен гол, но така и не успяха да създадат чисти положения. При едно от центриранията в наказателното поле Върджил ван Дайк се извиси добре и стреля с глава, но ударът му бе уловен от Мерет.

В заключителните минути на първата част Ливърпул започна все по-агресивно да атакува вратата на съперника. Гол обаче така и не падна, а в края Юрген Клоп изпусна нервите си и получи жълт картон за негодуванието си срещу решение на съдиите.

Второ полувреме

В 55-ата минута на пръв поглед безобидно центриране създаде главоболия за стража на Наполи Мерет, който изпусна топката в краката на Роберто Фирмино. Бразилецът веднага се завъртя и насочи топката към опразнената врата, но на голлинията Калиду Кулибали успя да изчисти в корнер.

Малко по-късно Юрген Клоп извърши и втора промяна в своя състав. В игра се появи Алекс Окслейд-Чембърлейн, който замени Джо Гомес. Любопитното бе, че по десния фланг заигра капитанът Джордан Хендерсън, а не Джеймс Милнър.

В 62-рата минута бърза атака на мърсисайдци завърши с центриране на Алекс Окслейд-Чембърлейн към навлизащия на скорост в наказателното поле Роберто Фирмино. Бразилецът засече топката с глава, но ударът премина встрани от целта.

Три минути по-късно натискът на Ливърпул даде резултат. Джеймс Милнър предостави отлично центриране от корнер, а Дейн Ловрен връхлетя върху топката, за да я забие в мрежата на Мерет - 1:1.

До края на мача натискът на Ливърпул продължи, но добре строената отбрана на "малките магаренца" не позволи на съперника да стигне до победен гол. 

Преди срещата:

Лидерите в група "Е" - Ливърпул и Наполи, се изправят в директен спор за първото място. Разликата между двата отбора е само една точка, докато третият - РБ Залцбург, е на четири пункта зад неаполитанците.

В първия мач, изигран в Италия, Наполи показа, че е класен отбор и нанесе поражение с 2:0 на "червените". Оттогава насам обаче хората на Карло Анчелоти изпаднаха в криза, която доведе до серия от лоши резултати в италианската Серия А. В същото време Ливърпул затвърди впечатляващата си форма и води уверено във Висшата лига.

Мохамед Салах е готов за игра, след като остана на пейката срещу Палас през уикенда, а Анди Робъртсън се възстанови от травма в глезена. Джердан Шакири остава под въпрос за срещата, а Матип и Клайн продължават своето лечение и не са на разположение на Юрген Клоп.

Лошата новина за Карло Анчелоти от изминалия уикенд е контузията на голямата звезда Лоренцо Инсиние, който ще пропусне мача на "Анфийлд". В лазарета със сигурност остават Аркадиуш Милик и Кевин Малкюи, докато Фаузи Гулам и Марио Руи са под въпрос за двубоя.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Милнър, Фирмино, Мане, Салах

Наполи: Мерет, Максимович, Кулибали, Манолас, Руи, Зиелински, Алан, Ди Лоренцо, Руис, Лозано, Мертенс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички