Какво начало на Шампионска лига! Меси развинти холандския шампион


Какво начало на Шампионска лига! Меси развинти холандския шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

2270 0

Барселона показа, че тази година голямата цел ще бъде Шампионска лига и демонстрира пълния си потенциал още в първия мач от турнира, в който каталунците се подиграха с ПСВ и стигнаха до категорична победа с 4:0 срещу шампиона на Холандия.

Голямата звезда беше Лионел Меси, който откри головата си сметка в 32' с брилянтно изпълнение на пряк свободен удар. Той вкара 3-ия и 4-ия гол за Барселона през второто полувреме, а Усман Дембеле се отчете с най-красивото изпълнение в мача. В 75' при резултат 1:0 той излъга двама, нахлу в половината на ПСВ и с фантастичен удар от 20 метра препарира вратаря на гостите - 4:0.

Горчив привкус обаче остави защитникът Самуел Умтити с изпълнение 10 минути преди края. При 3:0 той фаулира грубо Ървинг Лозано и получи втори жълт картон, което го вади от сметките на Ернесто Валверде за следващия двубой срещу Тотнъм на "Уембли".

С головете си Лионел Меси излезе пред Кристиано Роналдо по голове в груповата фаза на турнира. Той вече има 63, но Кристиано има повече голове в елиминациите, както и в турнира като цяло.

В другата среща от групата Интер обърна Тотнъм от 0:1 до 2:1 на "Джузепе Меаца".

Традиционно Барселона започна с владеене на топката, но първата опасност беше в полза на ПСЖ. Бервайн нахлу към наказателното поле на домакините, навърза няколко играчи и стреля много опасно, но за негово съжаление топката премина встрани от вратата.

Постепенно каталунците наложиха воля ти си и зареиха опасни атаки. При една такава в 20' Меси изведе Суарес прекрасно в наказетелното поле, но уругваецът стреля встрани.

Така се стигна до 32', в която Лионел Меси избухна с първия гол в Шампионска лига. Той стреля от пряк свободен удар и направи вратаря на гостите безпомощен, след като преодоля с лекота стената и прати топката в горния ляв ъгъл - 1:0 за "блауграна" (ВИЖТЕ ПОПАДЕНИЕТО ТУК).

През второто полувреме Барселона потрепери малко след опасни контраатаки на гостите, а в 65' Лозано пропусна прекрасно положение в полза на ПСВ. Всичко беше решено в 75', когато Дембеле пое топката близо до централната линия, промуши се между двама и тръгна към наказателното поле. Той си нагласи топката на десния крак и с прекрасен техничен удар направи резултата 2:0 - невероятно изпълнение на Дембеле.

Само 2 минути по-късно Ракитич пусна виртуозен пас за Меси в наказателното поле, а Ла Пулга нямаше никакъв проблем да реализира - 3:0 в полза на фаворита в Шампионска лига.

По безумен начин пък Самуел Умтити си изкара червен картон, и то при вече решен мач. Защитникът извърши грубо нарушение срещу Лозано и получи втори жълт картон за действията си. Така той няма да играе в следващия двубой на тима - гостуване на Тотнъм след две седмици.

В 87' Барселона изглеждаше, че ще разиграва топката в центъра, но изведнъж беше пратена остра топката за Суарес, който от своя страна веднага комбинира с Меси и №10 вкара своя хеттрик за 4:0 срещу ПСВ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички