Хендерсън помолил Клоп да вдигнат заедно трофея, германецът го изненада с отговор

Отборът на Ливърпул спечели своята шеста титла от турнира Шампионска лига след успех с 2:0 над Тотнъм на финала. Мениджърът Юрген Клоп се превърна в четвъртия в историята на клуба с това постижение, а Джордан Хендерсън стана петият капитан на "червените", който вдига "ушатата" над главата си.

Самият играч разкри интересна история от награждаването, след като тимът се прибра с трофея у дома. Хендерсън разкрива, че е пожелал "помощ" от Клоп, за да вдигнат заедно трофея, като това е първият такъв за немския специалист и първият, който Хендерсън печели за мърсисайдци като капитан.

Джерард със силни думи по адрес на Джордан Хендерсън след триумфа в Шампионска лига

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън се превърна в първия играч на мърсисайдци, който вдигна трофея от Шампионска лига над главата си след онз...

"Казвал съм го и преди - това, което постигаме, щеше да е невъзможно, ако го нямаше мениджъра. Това, което той създаде в този клуб - отборът, атмосферата, играчите - всичко това е невероятно и нищо от това нямаше да е възможно без него. Поисках заедно да вдигнем трофея от Шампионска лига, но той отказа: Това си е твоя работа, не моя. 

ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗАБРАНИ НА ЮРГЕН КЛОП ВЕЧЕ НЕ ВАЖИ ЗА ИГРАЧИТЕ НА ЛИВЪРПУЛ

Джордан Хендерсън спазил обещание, което дал на баща си преди 19 години

Отборът на Ливърпул спечели Шампионска лига за шести път в кариерата си, а Джордан Хендерсън се превърна в петия капитан на мърсисайдци, който вд...

Разбира се, че всички го обичаме. Той има специална връзка с играчите. Ако питате играчите, с които е работил в предишните си отбори, ще кажат същото. Той е наистина специален мениджър. За нас е огромно удоволствие да играем за него и освен това учим много от него и се надявам успехите ни да продължат и през следващия сезон", заяви Хендерсън.

Още по темата

Please select answer!