Гуардиола изненада: Висшата лига е по-важна за Сити от Шампионска лига


Гуардиола изненада: Висшата лига е по-важна за Сити от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1188 0

Любопитно изказване направи мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола в навечерието на полуфиналния мач реванш срещу Тотнъм в Шампионска лига. Испанецът обяви, че не е акостирал на „Етихад", за да спечели задължително турнира на богатите, а целта му е да види изпълнена в максимална степен своята футболна философия на терена.

По негови думи Висшата лига е по-важна от Шампионската лига, защото се играят повече мачове и трябва да поддържаш максимално високо ниво през почти цялото време. "Не дойдох тук, за да спечеля Шампионска лига, честно. Дойдох, защото искам да виждам моя отбор да играе така, както го прави през последни 20 месеца. Това е - просто искам да играем по моя начин, но разбира се, че искам да спечеля и ШЛ.

За три сезона в голям клуб като Байерн Мюнхен спечелих всичко, освен Шампионска лига и хората казваха, че съм се провалил. Приемам това. Мога да живея с него и не е голям проблем. Много големи клубове не са на този етап от надпреварата, на който ние се намираме. Важното е, обаче, как играем през цялата година. Именно затова казвам, лично по мое мнение, че титлата във Висшата лига е най-важна. Защото трябва да се доказваш на всеки три дни и ако го правиш, тогава всичко е наред", заяви Гуардиола.

А кой легендарен треньор сложи Ман Сити сред фаворитите си в Шампионска лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички