Гуардиола обяви, че една от звездите му иска да напуска


Гуардиола обяви, че една от звездите му иска да напуска
Снимка: Getty Images/Guliver

2867 0

Днес стана ясно бъдещето на две от звездите на Манчестър Сити. Става дума за защитника Венсан Компани и за полузащитника Илкай Гюндоган. Първият ще продължи кариерата си, въпреки че е на 32 години, но не е ясно дали на "Етихад". Вторият иска да напусне отбора. 

"Да, разбира се, че ще играя през следващия сезон. Тъй като сега съм част от семейството, ще се справим и с тази ситуация като семейство. Може да се разберем, а може и да не се, но това няма да повлияе на моите отношения с клуба. Сега тази тема изобщо не е приоритет. Ще играя и ще се опитам да спечеля още трофеи", заяви Компани, цитиран от talkSPORT.

През сезона дотук белгиецът записа 20 мача за "гражданите" във всички турнири. Компани играе в Манчестър Сити от 2008 година и е трикратен шампион на Англия.

За бъдещето на Гюндоган говори мениджърът Хосеп Гуардиола. "Гюндоган не би играл, ако имаше причина да не играе. Той не иска да продължава договора си с Манчестър Сити, затова не иска да играе, но играе. Вземам решение на момента, според това, което чувствам в дадения момент. Хората съдят по резултатите: когато спечелим съм добър, когато губим, съм лош", заяви испанецът, цитиран от "Мирър". През сезона дотук Гюндоган има 43 мача за Сити във всички турнири. Вкарал е в тях 5 гола и е дал 7 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички