Гуардиола: Хари Кейн не е единствената сила на Тотнъм


Гуардиола: Хари Кейн не е единствената сила на Тотнъм
Снимка: Guliver/GettyImages

1473 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че Хари Кейн не е единствената сила на Тотнъм, въпреки че определи нападателя като „невероятен и притежаващ всичко в играта“. Двата отбора се изправят днес един срещу друг в първи 1/4-финален сблъсък в Шампионска лига

Наставникът на „гражданите“ бе критикуван по-рано, че не е показал уважение към тима на Маурисио Почетино, след като определи състава на лондончани за „тима на Хари Кейн“ през 2017 и испанецът сподели, че достигането до четвъртфинала е потвърдило класата и възможността на Тотнъм да се съревновава на всички фронтове."Не, не мога да кажа такова нещо, иначе Маурисио ще ми се разсърди, а аз не искам това да се случва. Мисля, че колегата ми ме разбра погрешно предишния път.

Аз просто изказах своето мнение за Тотнъм в онзи период. Кейн бе отбелязал осем гола в последните си три, четири или пет мача тогава и това е, което казах. Знам отлично, че Тотнъм не представлява само Хари Кейн – не просто сега, преди две или три години. Клубът е силен и разполага с голям потенциал“, заяви Гуардиола.

"Те са добри в движението по терена, навлизането от задни пространства, силни са физически – в изграждането на атаките, при центрирания, смяната на темпото. Невероятен състав. Казвал съм го хиляди пъти, откакто съм в Англия, но разбира се, никой не може да отрече важността на Хари Кейн. Той е титулярният номер 9 в националния отбор, невероятен нападател и притежава всичко – удар с десен крак, ляв крак, движение, задържа топката и разпределя играта. Той е интелигентен и когато е в наказателното поле, прави всичко. Той е съвременен нападател, но разбира се, Тотнъм не е само Хари Кейн –знаем го, дори хората да не ни вярват“, продължи испанският специалист.

А какво сподели Маурисио Почетино преди двубоя тази вечер - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички