Голово шоу на "Етихад": Манчестър Сити заби седем безответни гола на клетия Шалке (ВИДЕО)


Голово шоу на "Етихад": Манчестър Сити заби седем безответни гола на клетия Шалке (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4523 0

Отборът на Манчестър Сити с лекота прескочи 1/8-финалите в Шампионска лига. "Гражданите" нямаха никакви затруднения срещу Шалке на своя "Етихад" и се наложиха с гръмкото 7:0. По този начин те продължават сред най-добрите 8 в турнира на богатите с общ резултат 10:2.

Играчите на Хосеп Гуардиола тотално доминираха в срещата и зарадваха феновете си с множество попадения. Още от първата минута английският шампион наложи натиск и това се запази до края на срещата.

Серхио Агуеро даде тон с две попадения между 35' и 38', а Лерой Сане на практика реши всичко с попадение в 43'. След почивката Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва, Фил Фоудън и Габриел Жезус довършиха съперника, който нямаше никаква представа какво се случва на "Етихад".

Срещата започна с абсолютна доминация на Манчестър Сити. В първите 20' от срещата те владееха топката в 75% от времето и дори стигнаха до попадение, което обаче бе отменено. Фйерман бе фаулиран при фаул в полза на домакините и логично попадението бе отменено. Най-чистото положение бе пред Рахийм Стърлинг в 15', но ударът му бе избит от стража на Шалке. 

В 33' се стигна до дузпа за "гражданите", след като Бернардо Силва бе фаулиран от Брума в наказателното поле. Зад топката застана Серхио Агуеро, който с изпълнение в стил Паненка откри резултата - 1:0.

Рахийм Стърлинг намери Агуеро в наказателното поле и аржентинският голмайстор удвои аванса на тима си. Реферът Клемент Тюрпин даде знак, че попадението ще бъде разгледано на системата ВАР, но в крайна сметка бе зачетено - 2:0.

2' преди края на първата част Лерой Сане окончателно сложи точка на спора. Немският национал получи пас в наказателното поле и лесно предоля стража на германския отбор, за да покачи на 3:0.

В 53' играчите на Хосеп Гуардиола отбелязаха четвърто попадение чрез Лерой Сане. Системата ВАР обаче се намеси и показа, че офанзивният играч на "гражданите" се е намирал в положение на засада. Все пак домакините стигнаха до четвърто попадение, след като Сане изведе Стърлинг, който нямаше проблем да се разпише в 57' - 4:0.

20' преди края на срещата и Бернардо Силва записа името си сред голмайсторите. Отново Лерой Сане се оказа в ролята на асистент, след като получи в ляво на наказателнтоо поле. Германецът върна към точката за дузпата, където дебнеше португалският му съоботник и с удар от движение покачи на 5:0.

СЪСТАВИТЕ:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Данило, Лапорт, Зинченко, Гюндоган, Давид Силва, Стърлинг, Сане, Бернардо Силва, Агуеро

Шалке: Фйерман, МакКени, Сердар, Бенталеб, Коноплянка, Стамбули, Бургщалер, Осципка, Сане, Брума, Емболо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата в Германия се разви по изключително любопитен сценарий, като "гражданите" поведоха рано, но след това Шалке обърна до почивката за 2:1. Гостите обаче спечелиха с 3:2, въпреки че играха с човек по-малко през втората част.

Формата на двата отбора е коренно различна, тъй като домакините са в силна поредица от победи, включително и у дома - 9 от 9 в последните мачове, като само два мача бяха само с гол разлика. Шалке пък загуби 4 поредни двубоя и 5 в последните 6 мача.

Стартовите състави очаквайте след 21:00 часа!

Звездата на Арсенал Месут Йозил спечели сърцата на мнозина с действията си в последната седмица. Халфът на Арсенал изпрати на свой фен в Кения екипа си и обувките, лично подписани, на дете, което носи ръчно изработен екип на германския футболист.

Детето, известно с името Лоурънс, стана известно покрай журналиста Ерик Нжиру, който сподели снимка на хлапето в "Twitter". На въпросния фотос младежът е на паша с кравите на семейството си. 

"Видях това дете по улиците на Найроби - град в Кения. Той ми каза, че много обича Месут Йозил, като това може да се види по тениската му. Може би един ден той ще има истинска тениска на Йозил", пише тогава репортерът в "Twitter".

ЙОЗИЛ С КОДИРАНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА АРСЕНАЛ

"Снимката на детето от Кения с моя екип ми повлия много силно. Вижте сега колко е щастлив той и брат му сега", пише Йозил след подаръка, който прави за своя фен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички