Големите предимства на Тотнъм и Маурисио Почетино преди днешния финал в Шампионска лига


Големите предимства на Тотнъм и Маурисио Почетино преди днешния финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2851 0

Тази вечер вероятно е най-важната за двата английски гранда Тотнъм и Ливърпул. Те ще премерят сили във финала на Шампионска лига, който ще се играе тази вечер на стадион "Уанда Метрополитано" в испанската столица Мадрид. Битката е с начален час 22:00 и ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

В предстоящия финал от Шампионска лига мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино има един огромен "коз" в ръкава си, който със сигурност сериозно ще "наклони везните" в негова полза. В края на сезона едно от най-трудните неща за големите отбори е да могат да разчита на най-важните си играчи и да успее да ги запази здрави. Точно с това може да се похвали аржентинският специалист, който преди най-важната битка в кариерата си в Лондон няма нито един контузен играч.

Лидерът на тима Хари Кейн отново е на линия и сам обяви, че ще бъде готов за срещата с Ливърпул. Ян Вертонген, който получи много неприятен удар в главата в края на сезона от Висшата лига също е напълно възстановен и ще заеме своето място в средата на терена. В последните седмици Деле Али, Кристиан Ериксен и Хари Уинкс се оплакваха от различни леки травми, но сега и тримата на 100% готови за битка и това може само да даде допълнителна увереност на отбора и треньорския щаб.

Друго нещо, което ще свали напрежението от тима и ще донесе спокойствие в лагера на "шпорите" е фактът, че малко или много Ливърпул е фаворитизиран преди тази среща. Напрежението винаги е върху тима, който има предимство на хартия преди началото на срещата, а точно обратното важи за съперника му. Играчите се освобождават от излишни натоварвания играта им "върви по-леко". Разбира се, в такъв мач трудно може да се определи кой е фаворит, тъй като най-ценното отличие в модерния футбол може да бъде решено само от една грешка в края и тя може да бъде допусната дори от играча, който не е правил подобно нещо дори в хода на целия сезон.

Третият фактор даващ предимство на лондонския тим се казва Хари Кейн. Трудно е един играч да дирижира играта на цял отбор, но именно нападателят е този, който може да реши тежка ситуация във всеки един момент от срещата. Няма как да забравим дебютния сезон на английския таран, в който той получи шанс за изява. За 34 мача през 2014/2015 година той заби 21 попадения на Острова, а след това запуши и устите на всички, които го определяха като "чудо за един сезон".

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ФИНАЛА В ШАМПИОНСКА ЛИГА МЕЖДУ ТОТНЪМ И ЛИВЪРПУЛ?

Сега, четири сезона по-късно Хари Кейн има на сметката си над 160 гола за Тотнъм във всички турнири. Той е лидерът на тима на Маурисио Почетино и няма нищо изненадващо в това, че в последните три години е втори капитан в тима след Юго Лорис. Хари Кейн е изразен лидер, водач на атаката и определено е футболистът, който подпомаган от играчи като Деле Али, Кристиан Ериксен, Лукас Моура и Хюн Мин Сон, може да донесе така бленувания трофей за Маурисио Почетино и всички фенове на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички