Прогнозите на SportLive за финала в Шампионска лига: Ливърпул или Тотнъм?


Прогнозите на SportLive за финала в Шампионска лига: Ливърпул или Тотнъм?
Снимка: Guliver/GettyImages

1499 0

Дойде време за големия финал на Шампионска лига, като екипът на SportLive ви представя своите футболни прогнози за зрелището Тотнъм - Ливърпул!

Прогноза на Адриана Димитрова

Мисля, че мачът ще е оспорван и няма да има убедителна победа за единия тим. Смятам, че шампионът ще надделее с един гол разлика. Победител според мен ще бъде Ливърпул, защото е по-подготвен за такива мачове, има сигурен вратар и много сработено нападение. Ще изиграе роля и силният им сезон във Висшата лига, където допуснаха само една загуба.
Ливърпул ще победи в редовното време, може би няма рано да си осигури успеха, Тотнъм ще се бори до последната минута.

Прогноза на Росита Иванова

Моята прогноза е, че двубоят ще завърши в редовното време и победата ще е за Ливърпул. Мърсисайдци са на втори пореден финал, като след миналогодишния срещу Реал Мадрид, бяха направени много промени. На първо място – „червените“ подобриха слабите звена в своя тим, като защитата и вратарския пост, за да може да са готови за този сезон. Освен това сезонът, който направиха до този момент показа, че са сред най-силните отбори в момента и характерът им  е много по-кален от края на миналогодишния май. Юрген Клоп и момчетата му сътвориха чудо и отстраниха един от най-големите фаворити в Шампионска лига – Барселона, с което показаха, че играта им е подобрена многократно. Освен това мърсисайдци вече имат две победи срещу Тотнъм този сезон и със сигурност знаят как да притесняват защитата на „шпорите“.

Прогноза на Стефан Йорданов

Ливърпул влиза в двубоя като по-класния отбор, а същевременно с това и далеч по-опитен в европейските турнири. Носителят на 5 трофея от Шампионска лига играе за втора поредна година финал в турнира, а това далеч не е случайно. Водени от мениджъра Юрген Клоп, мърсисайдци съумяха да се превърнат в онова страшилище, което бяха преди години. Тотнъм от своя страна излиза за своя първи финал в Шампионска лига и определено не разполага с нужния опит, за да се противопостави на своя съперник. „Червените“ имат повече качество в състава си, а това си пролича добре и във Висшата лига, където направиха безпрецедентно силен сезон. Моите очаквания за мача са Ливърпул да успее да спечели в редовните 90 минути, като отвори разлика от два гола на своя съперник. (Точен резултат 3:1)

Прогноза на Иво Вецев

От 2003 година насам има 5 финала между отбори от една и съща страна. Изключвайки Милан - Ювентус (0:0), цели 3 завършват при резултат 1:1 (единствено Байерн печели срещу Борусия (Дортмунд), което е сериозен атестат за факта, че тимовете се познават прекалено добре и място за грешки почти няма. И в 4-те мача отборите играят много внимателно в защита и почти не се наблюдават грешки, което предполага, че няма да видим голово зрелище. Да, предимството е на страната на по-опитния отбор в лицето на Ливърпул, но прогнозата ми е базирана изцяло на статистиката във финали.

Прогноза: Ливърпул да спечели трофея, но в редовното време резултатът ще е равен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички