Футболна лудост! Тотнъм повярва и отстрани Манчестър Сити в нереален мач за историята


Футболна лудост! Тотнъм повярва и отстрани Манчестър Сити в нереален мач за историята
Снимка: Getty Images/Gulliver

7241 0

Манчестър Сити и Тотнъм изиграха луд двубой, който надмина дори и най-големите очаквания за истинско дерби помежду им. Срещата завърши 4:3 в полза на "гражданите", но с общ резултат 4:4 и благодарение на головете на чужд терен Тотнъм се класира на полуфинал в Шампионска лига, където ще се изправи срещу Аякс.

Резултатът беше открит от Рахийм Стърлинг в 4', Мин Сон върна равенството само три минути по-късно, а в десетата изведе "шпорите" напред . Бернардо Силва обаче още минута след това изравни резултата. Рахийм Стърлинг отново изведе "гражданите" напред в 21', като за първи път двама играчи от два отбора отбелязват по гола през първата част в мач от ШЛ. В 59' Серхио Агуеро направи резултата 4:2, а в 73-ата Фернандо Йоренте вкара за 4:3, като ситуацията бе преразглеждана за игра с ръка на играча. За да бъде драмата пълна гол на Стърлинг в добавеното време пък беше отменен заради засада.

Определено това може да се счита за мача на сезона досега в Шампионска лига, който предложи много емоции и футболни достойнства. Освен това записа и куп рекорди, които трудно ще се надминат скоро. 4-те гола в първите 11 минути са най-бързите 4 попадения в историята на турнира. Също така това бе първият двубой в цялата история на Шампионска лига с 5 гола в първите 21 минути.

Невероятно начало бе поставено на двубоя, като в първите 11 минути вече имаше 4 попадения! Първо домакините откриха резултата в 4' - Де Бройне изигра важна роля в организацията на атаката, след което центрира към Рахим Стърлинг, който преодоля Уго Лорис с брилянтен удар в дясната страна на вратата.

Само три минути след това "шпорите" върнаха попадението. Топката рикошира и достигна до краката на Хьон-Мин Сон малко зад линията на наказателното поле. Той не се подвоуми и изстреля великолепен удар в средата на вратата. В 10' Тотнъм стигна до пълен обрат с нов гол на Сон. Той овладя по перфектен начин подаване на ръба на пеналтерията, дошло от Кристиан Ериксен, и нанесе добър удар в десния ъгъл.

"Гражданите" обаче реагираха много бързо и няколко секунди след това Серхио Агуеро отигра към Бернардо Силва, чийто удар от наказателното поле премина покрай безпомощния Лорис. Головото шоу продължи и в 21', Де Бройне подаде хитър пас по земята към намиращия се на задната греда Стърлинг, който от малък ъгъл успя да вкара втория си гол в двубоя. Постепенно малко страстите се успокоиха, като Сити създаде още няколко добри положения чрез Агуеро и Силва. В края на полувреме пък Сисоко бе заменен заради контузия, а на неговото място влезе Йоренте.

Определено "гражданите" започнаха много по-добре втората част и бързо създадоха няколко опасни положения. Още в 49' Кевин де Бройне стреля опасно от фаул, но топката прелетя над напречната греда. След това последваха и два невероятни спасяване на Лорис. Първо отрази удар на Стърлинг, а в 54' тънко подаване намери Кевин де Бройне на границата на наказателното поле и той насочи топката към левия ъгъл. Уго Лорис почти беше хванат в крачка, но успя да спаси брилянтно в последния момент.

След непрестанните атаки в 59' Сити успя да си осигури аванс в обшия резултат. Отново Кевин де Бройне имаше ключова роля, като напредна към наказателното поле, след което намери Серхио Агуеро  който овладя хубавия му пас в наказателното поле и шутира в десния ъгъл - 4:2.

В следващите минути положенията бяха по-малко, докато не се стигна до 73'. Тогава Йоренте засече топката от корнер и се разписа, но останаха огромни съмнения дали футболистът не отклонява топката с ръка. Реферът Джунейт Чакър изгледа ситуацията и след около 2 минути, но прецени, че голът трябва да бъде зачете, но положението със сигурност ще бъде обсъждано много дълго време.

В 86' Илкай Гюндоган  стреля точно над напречната греда от наказателното поле, след като овладя великолепно подаване от страна на Лерой Сане. В 90'+3 Сити вкара пети гол, който обаче е отменен след намесата на ВАР. Стърлинг се разписа, но малко след това обаче той бе отменен, след като ВАР показа на Джунейт Чакър, че при топката към Гюндоган е имало рикошет в крака на Бернардо Силва.

СЪСТАВИТЕ:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Компани, Лапорт, Менди, Гюндоган, Давид Силва, Де Бройне, Бернардо Силва, Стърлинг, Агуеро

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уаниама, Али, Ериксен, Лукас, Сон

В първия двубой "шпорите" надделяха с 1:0 и задачата на английския шампион изглежда по-сложна. И в двата отбора има известни кадрови проблеми: За Сити няма да играе Браво, а под въпрос са Зинченко и Фернандиньо. За Тотнъм мача пропускат Дайър, Кейн и Ламела, а под въпрос са Деле Али и Уинкс.

Двата английски тима се срещат за трети път през този сезон. Четвъртата им среща предстои на 20 април на същия стадион, в отложен мач от първенството. И Сити, и Тотнъм водят битки на няколко фронта - "шпорите" за място в Шампионска лига и за място на полуфиналите на същия турнир.

"Гражданите" имат шанс не само за требъл, но за 4 трофея през годината - титлата в Англия, трофея в Шампионска лига, ФА Къп и Къмюнити Шийлд. Затова и в двата състава може да има известна умора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички