Де Лихт: Сякаш земята бе изчезнала под краката ни в края на мача


Де Лихт: Сякаш земята бе изчезнала под краката ни в края на мача
Снимка: Getty Images/Guliver

3179 0

Капитанът на Аякс Матайс Де Лигт обясни каква според него е причината за отпадането на тима от Шампионска лига. В полуфиналния мач-реванш срещу Тотнъм холандците изпуснаха преднина от 2 гола и бяха победени с 3:2.

"Прекалено рано повярвахме, че ще продължим напред. Знаехме, че остава минута до края и мислехме, че ще се справим. Трябваше да завършим мача 5 секунди по-рано. В края на мача имахме чувството, че земята е изчезнала под краката ни. Бяхме толкова близо! Разбира се, в съблекалнята цареше мъртва тишина", коментира холандецът след мача.

"Но колкото и болезнено да е сега, ние имахме прекрасен сезон и все още можем да станем шампиони. Беше страхотно да видим и усетим подкрепата на нашите фенове. Това ни накара да разберем какво означава за тях този сезон", допълни той.

"Ако спечелим първенството, ще бъда много щастлив. Тази титла може да смекчи болката от отпадането от Шампионска лига в последните секунди. Тотнъм много ни натискаше, това ни създаде проблеми, особено през второто полувреме. Не можахме да се справим с натиска, който ни оказваха", завърши бранителят. Как коментира отпадането треньорът Ерик тен Хаг вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички