Без голово шоу, но Наполи пречупи Ливърпул в края


Без голово шоу, но Наполи пречупи Ливърпул в края
Снимка: Getty Images/Gulliver

7375 0

Наполи успя да победи Ливърпул с 1:0 с късен гол в двубой от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Лоренцо Инсиние се разписа в 89' след блестяща атака, но успехът бе напълно заслужен за домакините.

Мърсисайдци не показаха никаква идея в нападение и почти не създадоха положения. Натискът им бе по-осезаем през втората част, когато Алисон няколко пъти спаси тима си. След този успех Наполи е на първо място в групата с 4 точки пред Ливърпул и ПСЖ, които са с 3, а Цървена звезда с 1. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

И двата отбора се хвърлиха бързо-бързо в атака. Първата голямо опасност бе за домакините. В 10' Инисиние след хубава атака отляво отправи много опасен удар, но топката мина много близо до гредата. 6 минути след това отново той пробва мощен изстрел, но топката прелетя на напречната греда. 

В 19' бе направена принудителна смяна за състава на Ливърпул. Наби Кейта получи контузия и бе заменен от капитана Хендерсън. В първия половин час срещата бе много равностойна, но въпреки че бе много отворен двубоят чистите положения липсваха.

В 33' Милик стреля опасно в средата на вратата, но Алисон показа рефлекс и спаси. В добавеното време на първата част Милик засече страхотно центриране на границата на малкото наказателно поле и прати топката към левия ъгъл, но Алисон се справи. Така Ливърпул се оттегли без да успее да затрудни нито веднъж вратаря на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И през второто полувреме домакините бяха по-активните, организирайки по-опасни атаки.  В 50' Аркадиуш Милик нанесе мощен удар от границата на наказателното поле. Той бе насочен към долния десен ъгъл, беше обаче блокиран от Алисон, който реагира превъзходно.

Две минути по-късно отново бразилецът спаси Ливърпул. Фабиан Руис стигна до отбита топка извън наказателното поле и опита да преодолее вратаря, но без успех. Мърсисайдци така и не успяваше да създаде положение, а в 59' Милик шутира от воле към вратата, но топката премина твърде встрани от лявата греда.

В 67' мърсисайдци си спечелиха първия корнер за срещата. От него не произлезе нищо опасно, но малко след това домакините не изчистиха добре и топката попадна в Салах. Изстрелът му обаче мина покрай вратата. В 82' Дрис Мертенс овладя подаване на границата на наказателно поле, но нацели напречната греда, след като и Алисон докосна топката.

В 89' след всички пропуски Наполи най-сетне успя да се разпише. След много добра атака на домакините Кайехон по перфектен начин на Инсиние, който само трябваше да сложи крак, за да засече топката - 1:0. 

ПРЕДИ МАЧА

Гостите нямат проблеми с контузени футболисти за днешното трудно гостуване, като Ван Дайк и Ориги попаднаха в групата на тима. Единственият контузен в състава на "червените" е Лалан. За домакините аут са Мерет, Гулам и Кирикеш, а всички други футболисти са на разположение на Карло Анчелоти за днешната среща. 

В последните си пет срещи от всички турнири италианците са записали три успеха, реми, както и загуба срещу Ювентус в последния си мач. Отборът от Англия има същите показатели, като в последните два мача не познава вкуса на успеха, след като загуби и врътна реми срещу Челси съответно за Купата на Лигата и за първенството.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Наполи: Оспина, Максимович, Албиол, Кулибали, Руи, Алан, Хамшик, Руис, Кайеохон, Милик, Инсиние

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Милнер, Вайналдум, Кейта, Салах, Фирмино, Мане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички