Барселона не остави шанс на Рома, Един Джеко запази интригата (ВИДЕО)


Барселона не остави шанс на Рома, Един Джеко запази интригата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4351 0

Отборът на Барселона постигна категорична победа с 4:1 в първия 1/4-финален мач от Шампионска лига срещу Рома. На "Камп Ноу" играчите на Ернесто Валверде изиграха поредения си силен мач за този сезон, като не оставиха никакви шансове на римските "орли". Все пак Един Джеко успя да се разпише, за да остави минимални шансове на своя отбор да се класира сред най-добрите 4 в Европа.

След 25' на срещата домакините от Барселона постепенно наложиха натиск, който даде резултат. В 38' на срещата Даниеле де Роси опита да изчисти прострелен пас в наказателното поле, но топката се озова в мрежата на собствената му врата.

10' след подновяването на играта Барселона стигна до втори гол. При късо изпълнение на корнер се стигна до остро центриране в наказателното поле, при което Самуел Умтити се оказа най-съборазителен и след карамбол се разписа за 2:0.

В 58' Барса нанесе трети удар. При скоростна контра атака Лионел Меси напредна от дясно и комбинира с Луис Суарес. Урусът нанесе удар, който бе спасен от Алисон, но кълбото попадна на крака на Жерар Пике и той от близко вкара лесно попадение за 3:0.

10' преди края на срещата гостите върнаха едно попадение. Така важният гол бе дело на Един Джеко, който получи пас от Диего Пероти около точката за дузпата и не сгреши - 3:1.

Играчите на Ернесто Валверде отговориха бързо на получения гол и 3' преди края на срещата Луис Суарес се възползва от грешка в защитата на гостите, за да направи резултата 4:1.

 

Преди мача

Един от големите фаворити в турнира Шампионска лига Барселона продължава похода си в надпреварата. Ернесто Валверде прави впечатляващ дебютен сезон. Той и момчетата му все още нямат поражение в Ла Лига, като са на финал за Купата на Краля и на 1/4-финал в най-комерсиалния футболен турнир.

Тимът на Рома изтегли една от късите клечки в жребия на надпреварата. "Вълците" са устремени към 1/2-финалите, като това може да се случи за първи път в историята на участията им в тази надпревара.

Състави:

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Умтити, Алба, Иниеста, Бускетс, Ракитич, Роберто, Суарес, Меси

Рома: Алисон, Перес, Фацио, Манолас, Коларов, Строотман, Де Роси, Пелегрини, Флоренци, Джеко, Пероти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички