Барселона изглеждаше отчайващо, но се прероди, за да обърне Интер


Барселона изглеждаше отчайващо, но се прероди, за да обърне Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

8461 0

Барселона изглеждаше на прага на един от най-слабите стартове в историята си в Шампионска лига, след като губеше с 0:1 от Интер на "Камп Ноу", а "нерадзурите" се скъсаха да пропускат през първото полувреме. След почивката обаче "блауграна" заигра на пълни обороти, а Луис Суарес напомни за най-добрите си години, след като се разписа два пъти за крайния успех с 2:1. 

Каталунците нямаше как да запишат по-слаб старт, след като още във 2' Лаутаро Мартинес се възползва от техническа грешка на Пике, който напусна зоната на отбраната, а нападателят се измъкна зад гърба му и реализира най-бързия гол срещу Барселона от 2011 година насам. Тогава друг тим от Милано - Милан, вкара още в 1', а автор на попадението беше Алешандре Пато. 

До края на полувремето Тер Щеген "избави" своите от много тежко изоставане, намесвайки се решаващо при няколко ситации, докато при други нападателите в светли сини фланелки не бяха точни в завършващата фаза. Но, докато Интер изглеждаше далеч по-подготвеният тим, Ернесто Валверде направи решаващ ход рано през второто полувреме. 

Той премести Френки Де Йонг пред защитата и пусна в игра Артуро Видал на мястото на Бускетс. Бившият ас на Аякс отлично дирижираше играта на Барселона, а отборът натисна здраво своя опонент и в 58' Суарес вкара феноменален гол от воле след подаване на Видал - 1:1. 

Каталунците пропуснаха още доста положения, но все пак се възползваха от единствения момент, в който Интер атакуваше през втората част. 6 минути преди края Меси увлече 4-5 играчи на съперника и спря рязко пред наказателното поле, подавайки към Суарес. Той се измъкна от шпагат на Де Фрай, а след това плъзна топката покрай Ханданович - 2:1 за "блауграна". 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' Интер успя да поведе сензационно на "Камп Ноу". След бързо изпълнение на пряк свободен удар в половината на гостите, Алексис и Сенси разиграха чудесно, а вторият пусна извеждащ пас за Лаутаро Мартинес. Той беше догонен от Клеман Ленгле, но аржентинецът се пребори за позиция и пусна топката покрай Тер Щеген - 0:1. 

Постепенно Барселона влезе по-добре в мача и след 10-ата минута установи траен натиск в половината на съперника. С два удара Гризман едва не изравни резултата, а най-добрият шанс се откри в 19'. Семедо бе изведен в наказателното поле и веднага пусна остър пас за Де Йонг. Ударът му бе блокиран, но последва такъв от Бускетс, а топката мина на сантиметри над напречната греда. 

Убийствената преса на домакините беше преодоляна в 21', когато с много пасове Интер изнесе в половината на съперника и Кандрева беше изведен по крилото. Бившият италиански национал имаше на разположение трима свои съотборници в наказателното поле, но той прати топката право в ръцете на Тер Щеген. В 22' пък на Жерар Пике му беше спестен червен картон, след като влезе с двата крака остро в краката на Сенси. Все пак той бе декориран в жълто от главния рефер - 3-и наказателен картон само за 1/4 от двубоя. 

В 28' Интер стигна до нов гол, след като Санчес беше изведен сам срещу вратаря, но сигналът за засада спаси Барселона от втори гол. В 33' пък отново гостите имаха страхотен шанс, при който Сенси комбинира с Мартинес в наказателното поле, той пусна към дузпата за Барела, но Семедо успя да блокира летящата към вратата топка. 

5 минути по-късно Тер Щеген направи поредното си брилянтно спасяване, след като при удар с глава на Мартинес германецът се разтегна максимално и спря топката точно на голинията - все още само 0:1. До края на полувремето Интер отново пропусна да удвои аванса си, след като Санчес прати удар малко над вратата, а единственият шанс за гол пред Барселона беше пропилян от Артур - 0:1 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Без положение Барселона успя да изравни резултата. Резервата Видал успя да центрира прекрасно към наказателното поле, където в 57' Суарес от границата засече от воле и реализира за 1:1 - превъзходен гол за "блауграна". 

Смяната на Бускетс с Видал и изместването на Френки Де Йонг в ролята на разиграващ дефанзивен халф определено даде резултат за каталунците. Те натиснаха здраво своя съперник, а в 61' Гризман изпусна сам срещу вратаря след отличен пас на Артур. Той можеше да комбинира и със Суарес, но не го видя. Последва и удар на друга резерва - Дембеле, но и той пропусна. 

Интер съумя да се прегрупира в защита, но пресата на Барселона вече вършеше работа и гостите трудно достигаха до опасни положения. Каталунците, които водеха играта, също обаче не можеха да се доберат до ситуация, която да им донесе пълния обрат, а Меси тотално се загуби по терена и беше очевидно, че контузията му влияе. 

"Нерадзурите" имаха рядък шанс да отбележат, но Политано не успя да стреля добре, а след това последва бърза контраатака на Барселона. Меси напредна в половината на съперника, 4 опонента не успяха да му отнемат топката, а той пусна за Суарес, който финтира защитник и реализира безпощадно - 2:1 за каталунците. До края на срещата италианският тим нямаше как да реагира и така и не създаде положение, с което да изравни. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Роберто, Бускетс, Де Йонг, Артур, Гризман, Меси, Суарес 

Интер: Ханданович, Годин, Шкриниар, Де Фрай, Кандрева, Асамоа, Брозович, Барела, Сенси, Алексис, Мартинес

Преди двубоя

И Барселона, и Интер стартираха колебливо своето участие в тазгодишното издание на турнира. Каталунците срещнаха сериозни проблеми срещу коравия отбор на Борусия Дортмунд, завършвайки 0:0 в Германия, докато Интер не успя да победи непретенциозния Славия Прага на "Джузепе Меаца".

Що се отнася до местните първенства, Интер е лидер в Серия А с шест победи от шест мача, докато Барселона не започна убедително сезона, но в последните два мача се завърна на победния път.

При "блаугранас" има и сериозен брой отсъстващи футболисти. В лазарета остават Юмтити, Алба, Фати и Фирпо, докато голямата звезда Лионел Меси и Усман Дембеле са под въпрос за мача. При "нерадзурите" новият голмайстор на тима Ромелу Лукаку остава извън сметките на Антонио Конте поради контузия, докато Стефан де Врей е под въпрос за двубоя на "Камп Ноу". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички