Байерн си го върна, но ПСЖ е големият победител в група В (ВИДЕО)


Байерн си го върна, но ПСЖ е големият победител в група В (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3730 0

Отборът на Байерн Мюнхен спечели голямото дерби от последните мачове в груповата фаза на Шампионска лига. Немският шампион надделя над ПСЖ с 3:1 и по този начин си го върна за загубата в началото на сезона с 3:0. Въпреки победата обаче баварците остават на втората позиция, а парижани заемат първата позиция.

В другия мач от група В Андерлехт спечели гостуването на Селтик с минималното 1:0, но шотландският шампион е този, който продължава участието си в Лига Европа през пролетта.

Още в 4' гостите от ПСЖ можеха да излезнат напред в резултата.  Килиан Мбапе направи чудесен пробив от дясно, нахлу в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но Улрайх показа стабилност и опази вратата си.

Домакините обаче бяха тези, които успяха да излезнат напред в резултата. В 9' Роберт Левандовски бе изведен в наказателното поле при изсипана топка и от близко разпечата вратата на Ареола. 

В 34' като по чудо парижани не изравниха. Курзава подаде на Мбапе на дъгата на наказателното поле, а французинът веднага пусна пас към навлизащия на скорост в наказателното поле Неймар. Шутът на Ней обаче бе отклонен от Улрайх и последва корнер.

И отново, както в началото на срещата, ПСЖ пропусна чисто положение, а минути по-късно Байерн вкара. В 39' прекрасно центриране от ляво и Толисо връхлетя непокрит в наказателното поле и я заби в мрежата на френския тим - 2:0.

В 41' се стигна до сериозен сблъсък в наказателното поле на Байерн, където играчи на двата тима бяха близко до това да заформят меле, но Джунет Чакър успокои страстите с два бързи жълти картона.

С началото на втората част гостите заиграха по-атакуващо и това даде резултат в 50'. Килиан Мбапе се озова на върха на атаката при остро центриране и с глава намали изоставането на своя тим.

20' преди края на срещата немският шампион дръпна отново с два гола. Коман проби чудесно от ляво, където първо се освободи чудесно от Даниел Алвеш, а след това подаде точно на крака на Толисо, който от точката за дузпата матира Ареола - 3:1.

Преди мача

Немският първенец Байерн Мюнхен приема ПСЖ, като и двата тима вече си осигуриха място във фазата на директните елиминации. 

Парижани вече си осигуриха първото място в групата, след като първо се наложиха над баварците у дома, а след това спечелиха останалите си срещи, като допуснаха едно попадение, а релиазираха цели 24.

Състави:

Байерн: Улрайх, Алаба, Хумелс, Шюле, Кимих, Руди, Толисо, Коман, Родригес, Рибери, Левандовски.

ПСЖ: Ареола, Алвес, Маркиньос, Силва, Курзава, Дракслер, Рабио, Верати, Мбапе, Кавани, Неймар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички