Байерн излиза за честта си срещу ПСЖ


Байерн излиза за честта си срещу ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1314 0

Байерн (Мюнхен) приема днес Пари Сен Жермен в последен двубой от група В. Съперниците отдавна са се класирали за 1/8-финалите на Шампионска лига, което обаче не означава, че ще отбият номера на "Алианц Арена". Домакините излизат за честта си, защото онова 0:3 в Париж предизвика катаклизъм с треньорската смяна на Карло Анчелоти с Юп Хайнкес.

Освен това "баварците" не са свикнали да завършват зад някой в груповата фаза. Успех с над 3 гола разлика за Байерн е в сферата на фантастиката, но мюнхенци няма да се откажат да гонят успех, при това - убедителен. Така ще бъде натрит носът на богаташите край Айфеловата кула, които това лято купиха двама футболисти на стойност 402 милиона евро (Неймар и Килиан Мбапе).

Любопитно е, че Байерн има предимство в сблъсъците срещу французи (17-5-10), но не и в тези срещу ПСЖ (2-0-5). Успокояващто за "баварците" е, че спечелиха последните си две домакинства срещу ПСЖ с 5:1 и 2:0.

Силно напоследък за германците се представя френското крило Кингсли Коман, който със сигурност ще започне титуляр. Той е юноша на ПСЖ, но, не получил доверие, премина през Ювентус, за да акостира в Байерн.

През уикенда френският тим записа първата си загуба през този сезон при 1:2 срещу Страсбург. Треньорът на парижани Унай Емери е решен на всяка цена да завърши кампанията в турнира без грешка и инфикациите са, че ще пусне оптималния си състав в Мюнхен. С отбелязаните 24 гола ПСЖ постави рекорд в груповата фаза на турнира, а с футболисти като Кавани, Неймар и Мбапе ще се опита да вдигне още летвата.

Специално бразилецът има и друг повод да накаже Байерн. Ако го стори, ще стане първият футболист в историята на Шампионска лига, който се е разписал и в 6-те мача в груповата фаза.

Емери пък призова съдиите да пазят перлата в състава му Неймар.

Класиране в групата:

1. ПСЖ 15 т.

2. Байерн 12 т.

3. Селтик 3 т.

4. Андерлехт 0 т.

Вероятни състави:

Байерн: Улрайх, Кимих, Алаба, Боатенг, Хумелс, Мартинес, Толисо, Мюлер, Коман, Хамес, Левандовски

ПСЖ: Ареола, Курзава, Алвеш, Силва, Маркиньос, Рабио, Дракслер, Верати, Неймар, Мбапе, Кавани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички