Атлетико (Мадрид) се потруди за успех срещу Брюж за втора победа


Атлетико (Мадрид) се потруди за успех срещу Брюж за втора победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1213 0

Атлетико (Мадрид) постигна втора победа в група А на Шампионска лига. Мадридчани победиха с 3:1 отбора на Брюж, но въпреки че бяха по-добрият отбор, то трябваше да се потрудят за успеха си. Антоан Гризман се разписа в 28' и 69', а Коке вкара за 3:1 в добавеното време. Гостите изравниха в 39-ата с попадение на Грьоневелд.

Макар Атлетико да владееше повече топката през първата част и да създаде повече чисти положение, то на почивката се оттеглиха при резултата 1:1. Първото опасно положение бе за белгийците. Арнаут Груневелд шутира добре, но топката премина встрани от лявата греда. В 25' след ъглов удар топката стигна непокрития Саул, но отиграването му отблизо с глава беше лошо и завърши встрани от лявата греда. 3 минути по-късно домакините откриха резултата. Лемар центрира в наказателното поле и намери Антоан Гризман, който овладя топката и я изстреля в долния ляв ъгъл, правейки резултата 1:0. В 39' обаче гостите успяха да стигнат до изравнително попадение. Арнаут Груневелд стигна до подаване и реши да стреля от около 20 метра, за да отбележи великолепен гол.

Второто полувреме започна с натиск на "дюшекчиите". Саул два пъти пропусна да се разпише, като опитите му минаваха покрай вратата. В крайна сметка в 67' Атлетико си върна преднината. Диего Коща асистира на Гризман в наказателното поле и той без проблем я вкара в едения ъгъл. В 76' Стефано Денсвил се включи точно навреме в наказателното поле и забоде добре изглеждащ удар с глава към вратата от корнера, но топката профуча над напречната греда.

В 84' Кореа достигна до точен пас дълбоко в пеналтерията и опита да преодолее вратаря, но топката прелетя покрай вратата. В добавеното време Коке беше на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля в дясната страна на вратата 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички