Алегри се опита да омаловажи сериозно постигнатото от Аякс в Шампионска лига


Алегри се опита да омаловажи сериозно постигнатото от Аякс в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2668 0

Масимилиано Алегри очевидно не може да преодолее загубата от Аякс в Шампионска лига. Ювентус беше тотално надигран и в двата мача срещу гранда от Амстердам, но той смята, че отпадането на тима се дължи на многото липсващи футболисти на "старата госпожа", а освен това подчерта, че Аякс е извадил късмет както срещу италианския гранд, така и срещу Тотнъм.

"Срещу Аякс допуснахме гол от нищото. След почивката излязохме с повече страх да не загубим мача, което в крайна сметка ни изигра лоша шега. Още не мога да си обясня тази нагласа", коментира Алегри след 1:1 срещу Торино.

"Понякога нещата просто се развиват в твоя полза, както беше за Аякс. Когато играхме срещу тях, ни липсваха 5-ма играчи. Когато отидоха в Лондон, Тотнъм беше лишен от двамата си най-добри нападатели. Да, Аякс е добър отбор, но имаха много късмет, за да стигнат до там, където се намират в момента", допълни Макс Алегри.

В реванша срещу Аякс Ювентус беше лишен от двама играчи - Джорджо Киелини и Марио Манджукич, докато "лъвовете" бяха без един от титулярите си - Николас Телиафико. В първата среща пък за Юве не играха Джан и Куадрадо, които не са сред титулярите на Алегри през настоящия сезон. Междувременно всички съперници на "лъвовете" остават изумени от иновативната и ултра атакуваща тактика, която Аякс използва - запознайте се с нея в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички