3 предизвикателства в трите най-интересни мача в Шампионска лига


3 предизвикателства в трите най-интересни мача в Шампионска лига

1335 0

След динамичната вечер, която ни предостави първият ден от груповата фаза на Шампионска лига - вторник, и във втория, сряда, ни очакват много силни мачове, атрактивни дуели и футболни емоции. Ето кои са най-интересните мачове, които да очакваме с нетърпение тази вечер:

Валенсия - Ювентус или новото предизвикателство пред Роналдо.

Група Н

Мачът на "Местая" започва в 22,00 часа и главен рефер на двубоя ще бъде Феликс Брих от Германия.

В разгара на Световното първенство по футбол в Русия Роналдо взриви трансферния пазар като премина от Реал Мадрид в Ювентус. След това мнозина побързаха да сложат италианския гранд сред фаворитите за спечелване на Шампионска лига. Факт е обаче, че новият клуб на португалеца е най-големият карък в турнира - никой не е губил повече финали от "бианконерите" - 7, при 2 победи (1985 и 1996 г.). Затова положителната аура на Кристиано в евротурнирите - спечелил е 5 "Ушати" купи, е нужна на "Старата госпожа" като въздуха.

Роналдо остана в Европа, остана на най-високо ниво във футбола, вместо да замине някъде към Китай или САЩ. Затова новото предизвикателство пред носителя на 5 награди "Златната топка" е да изведе Ювентус до победа в най-силния европейски клубен турнир.

Португалецът вече се отпуши с черно-бялата фланелка и вкара 2 гола във вратата на Сасуоло в Серия А. Ще продължи ли да бележи той и при завръщането си в Испания, на "Местая", където през януари вече наказа два пъти "прилепите"? Предстои да разберем.

Във втория мач на група "Н" нещата изглеждат ясни - Манчестър Юнайтед би трябвало да се пребори с Йънг Бойс, но англичаните не трябва да се разсейват. Въпреки че двата клуба досега не са се срещали в евротурнирите, двете последни визити на "червените дяволи" в Швейцария завършиха плачевно за тях - Базел 2 пъти ги побеждава - с 2:1 през 2011 г. и с 1:0 през 2017-а.

Походът за четвъртата корона

Група G

Мачът на стадион "Сантяго Бернабеу" започва в 22,00 часа и ще бъде ръководен от холандския съдия Бьорн Кайперс.

Вижте тази публикация в Instagram.

🏆🇺🇦 That winning feeling! #EnElCorazónDeLaDecimotercera

Публикация, споделена от Real Madrid C.F. (@realmadrid) на

След успеха в Киев над Ливърпул и третата поредна титла в турнира, стана ясно, че "Кралският клуб" няма намерение да предоставя този трофей на другите претенденти. Най-малкото, не и в следващата година. Но само седмица по-късно клубът бе напуснат от треньора Зинедин Зидан, а след месец и от голямата си звезда Кристиано Роналдо. С това увереността в четвъртата поредна титла в Шампионска лига спадна значително. Особено след лятната трансферна кампания, която по традиция от последните години беше доста скромна. От големите имена можем да отличим само Тибо Куртоа, но при наличието на Кейлор Навас на вратата преди това би било грях мадридчани да се оплакват.

Но и така Реал си остава един от фаворитите в турнира. По пътя към четвъртата поред корона мадридчани ще посрещнат у дома миналогодишния екзекутор на Барселона - Рома, който направи невъзможното - елиминира каталунците след като бе загубил с 1:4 в първия мач. Ако не беше смелият Ливърпул, срещата между Реал и Рома можеше да се проведе през май в Киев. Но се отложи за септември.

Дебютът на Нагелсман

Група "F"

Мачът на стадион "Металист" в Харков започва в 22,00 часа и ще бъде ръководен от датския съдия Якуб Кехлет.

Хофенхайм е много любопитен отбор. За 10-те години, които прекараха в Бундеслигата, "синьо-белите" успяха да играят мачове за оставане в елитната дивизия, да се укрепят в средата на таблицата, а през последните няколко сезона и да влязат в зоната за евроучастие. През миналата година Хофенхайм загуби от бъдещия финалист в турнира Ливърпул и остана да се бори в Лига Европа, но не успя да излезе от групата. Затова през пролетта спечели първия в историята на клуба бронз в немското първенство и се класира директно за Шампионска лига.

Без Юлиан Нагелсман успехите на Хофенхайм биха били невъзможни. Треньорът на Хофе е само на 31 години, но репутацията му е толкова добра, че според слуховете през лятото е бил канен да поеме Реал Мадрид след напускането на Зидан. Характерът му обаче е толкова твърд, че той може да си позволи да откаже подобно предложение.

Най-младият треньор в историята на Бундеслигата дебютира в груповата фаза на Шампионска лига и заради този дебют ще бъде интересно да гледаме мача с Шахтьор Донецк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички