3 от 3! Манчестър Сити с нов успех в Шампионска лига, този път над Олимпиакос


3 от 3! Манчестър Сити с нов успех в Шампионска лига, този път над Олимпиакос
Снимка: Getty Images/Guliver

1455 0

Манчестър Сити спечели и третия си двубой от груповата фаза на Шампионска лига. "Гражданите" спечелиха с 3:0 у дома срещу гръцкия Олимпиакос, като футболистите на Пеп Гуардиола тотално контролираха двубоя, без да хабят излишни сили.

Резултатът бе открит в 12-ата минута, когато Феран Торес размени по страхотен начин двойно подаване с Кевин де Бройне. След него испанецът се оказа срещу противниковия страж и промуши топката между краката му. Чак в 81-ата минута падна втори гол, като Габриел Жезус се разписа с мощен удар по въздуха от много малък ъгъл. В последните секунди на двубоя и Кансело записа името си сред голмайсторите.

След успеха Манчестър Сити е на първото място в групата с пълен актив от 9 точки след 3 двубоя, втори е отборът на Порто, който победи Олимпик Марсилия и събра 6 точки, трети е Олимпиакос с 3 пункта, а последен остава френският отбор, който е регистрирал само поражения.

За "гражданите" предстои дерби с основния претендент за титлата във Висшата лига след няколко дни - Ливърпул, като двата тима играят един срещу друг в неделя (8 ноември). Следва прекъсване за двубоите за националните отбори, така че следващият ангажимент в Шампионска лига е чак след 3 седмици, когато Сити гостува в Гърция на Олимпиакос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички