Зенит спечели първия мачбол за титлата срещу ЦСКА на Миланов


Зенит спечели първия мачбол за титлата срещу ЦСКА на Миланов

3426 0

Лидерът в руския шампионат - Зенит, се откъсна на 7 точки от преследвача си ЦСКА (Москва), след като го победи като гост в дербито на върха от 12-ия кръг на руската Премиер лига. С успеха тимът от Санкт Петербург събра актив от 32 точки, а "армейците" останаха с 25 и разклатиха амбициите си да дублират титлата си от миналия сезон.

Единственото попадение за гостите реализира Хави Гарсия, който бе точен още в 7-ата минута. Българският национал в състава на "армейците" - Георги Миланов, започна като титуляр в срещата, но бе заменен след почивката. На неговото място влезе Сейду Думбия.

Двубоят на "Арена Химки" започна с натиск на гостите от Санкт Петербург, който доведе до ранен гол във вратата на Акинфеев. В 7-ата минута Зенит изпълни корнер, Аксел Витцел отклони с глава към далечния ъгъл, а Хави Гарсия бутна топката в опразнената врата на московчани за 1:0.

Дербито на върха бе прекъснато в 27-ата минута, след като феновете на "армейците" запалиха факли и димки. След като димът се разсея от терена, играта бе подновена. В 44-ата минута Витцел, който асистира за гола на Гарсия, получи жълт картон, след като избута Миланов на границата на своето наказателно поле.

Равносметката за ЦСКА след първото полувреме бе трудно встъпване в двубоя и мобилизиране едва в последните 15 минути. Съперникът пък игра пресметливо и разчиташе основно на контраатаки.

През второто полувреме ЦСКА излезе преобразен и диктуваше играта на терена до 70-ата минута. В основата на няколко атаки за московчани бе Сейду Думбия, който замени Миланов. След това Зенит понатисна съперника и в 72-ата минута стигна до спорна ситуация. Александър Кержаков навлезе в наказателното поле на "армейците" и падна. Главният рефер отсъди симулация, но съмненията останаха.

В 83-ата минута се стигна до нова спорна ситуация, този път в наказателното поле на гостите, където Муса се срина на тревата, но съдията не отсъди нито дузпа, нито жълт картон.

Московските "армейци" така и не успяха да намерят път към вратата на Лодигин. Това бе пореден важен мач, който треньорът на ЦСКА Леонид Слуцкий загуби, след като бе надигран тактически. Зенит пък укрепи позициите си, след шокиращата загуба за Купата у дома от Арсенал (Тула) с 2:3 след продълженията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички