Заподозряха Ивелин Попов и шефа му в Кубан в измама


Заподозряха Ивелин Попов и шефа му в Кубан в измама

1290 0

Акционерът на футболен клуб Кубан "ИСК Инвест", който е основен такъв в клуба - Олег Мкртичян, е подал иск в Арбитражния съд на Краснодар с молба да бъде признат за недействителен документът, според който българският национал Ивелин Попов трябва да получи 600 000 евро от бившия си клуб, съобщава "Известия".

В приложението към споразумението за прекратяване на трудовия договор на Попов е посочено, че той трябва да получи 10% от сумата по своя трансфер в Спартак (Москва). Руският гранд плати на Кубан 6 млн. евро за българина, като по силата на споразумението той трябва да получи 600 000 евро. Документът е разписан от тогавашния директор на Кубан Евгени Муравьов. Той напусна поста си през юли 2015 г., като потвърди, че договорката с играча е действителна.

"В хода на процеса възникна въпрос: защо Попов трябва да получи тези пари? Аз обяснявам: играчът даде съгласие за трансфер, благодарение на който Кубан спечели най-големите пари в историята си. Предложението на Спартак бе най-изгодно за всички. В такъв случай изплащането на 10% от трансферната сума на самия футболист ми изглежда напълно логично. Още повече че това е било договорено. Спартак преведе всички средства по трансфера навреме", отбеляза адвокатът на българския национал Сергей Пронкин.

В същото време един от акционерите в Кубан се е усъмнил, че Муравьов наистина е подписал документа. Бившият директор предостави на съда образец на своя почерк за експертиза. Пронкин заяви, че делото ще се възобнови след един или два месеца. Окончателно решение ще има след обявяването на експертизата.

"Един от акционерите на Кубан, чието име е неизвестно на широката публика, смята, че приложението към контракта на Попов е отделна самостоятелна сделка. Според него, въпросът за фиктивността на тази договорка и необоснованото искане на футболиста за изплащане на тези пари може да бъде разгледан в съда. Съдът прие това твърдение и пристъпи към неговото разглеждане. Ние можем да обжалваме пред Камарата на ФИФА във всеки един момент и навярно с лекота ще спечелим делото", заяви адвокатът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички