Видич: В началото в Юнайтед Бербатов повече искаше да създава, отколкото да вкарва


Видич: В началото в Юнайтед Бербатов повече искаше да създава, отколкото да вкарва

6369 0

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Неманя Видич разкри, че в началото на своя престой в клуба българската звезда Димитър Бербатов се е радвал повече да създава голови моменти, отколкото да ги реализира. По това сърбинът сравни българина с настоящия играч на "червените дяволи" Хенрик Мхитарян.

Арменският национал се радва на чудесен старт на сезона във Висшата лига, след като даде 4 асистенции в първите 2 мача от кампанията срещу Уест Хем и Суонзи. Но Видич иска да го види да вкарва повече голове и твърди, че "нежеланието" му му напомня на ранния Бербатов в Юнайтед.

"Той е страхотен играч, страхотен с топката и винаги е опасен за защитниците. Но единственото нещо, което бих искал да видя от него, са повече голове", каза бившият защитник пред "ESPN".

"Изглежда, че му харесва повече да създава, отколкото да бележи, което е хубаво качество за отбора, но мисля, че той трябва да бъде по-егоистичен и да печели повече за себе си. Спомням си Димитър Бербатов, когато дойде в Юнайтед. Той изглеждаше по-склонен да създаде гол, отколкото да вкара", добави Видич.

"Мхитарян трябва да отбелязва по 10-15 гола на сезон. Отборът не може да разчита само на нападателите, има нужда от играчите в полузащита и в отбрана. Добре е, че Погба вкарва, и, въпреки че сезонът е в много ранен етап, се надявам, че отборът ще продължи така, както започна", добави бившият капитан на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички