В Кипър: Петев ни донесе най-великата победа


В Кипър: Петев ни донесе най-великата победа

1106 0

Кипърските медии изпаднаха във възторг след историческата победа на водения от Ивайло Петев АЕЛ (Лимасол) с 1:0 над мултимилионерите от Зенит. С голяма доза късмет и отлична защитна тактика тимът на Петев разплака руснаците с гол на Лукаш Гикиевич в 63-ата минута. Това бе и единственото положение за АЕЛ в мача, а две минути след попадението Аксел Витсел от гостите бе изгонен.

"Според набожните чудото е в резултат на свръхестествена сила - написа спортният сайт sport-fm., цитиран от "България Днес". - Когато гледахме таблото, си мислехме, че сънуваме. Но сутринта, докато си пиехме кафето, осъзнахме, че чудото е реалност. Много късмет, отлична тактика и настройка от страна на Петев. Може би това е най-великата победа в историята на АЕЛ".

"Това е много голяма победа за АЕЛ и кипърския футбол - заяви щастливият Петев. - Моят тим бе отличен в защитен план. След като знаехме срещу какъв отбор се изправяме, направихме всичко възможно да постигнем нещо добро и успяхме. Поздравления за играчите и феновете. През цялата седмица говорихме, че трябва да си повярваме, че имаме шансове и успяхме."

Руските медии разкъсаха от критики звездите на Зенит и треньора Андре Виаш-Боаш.

"Ще бъде исторически срам, ако Зенит отпадне от кипърците", написа "Советский спорт".

А Ивайло Петев може да уволни Боаш. При провал за Зенит в реванша в Санкт Петербург португалецът почти сигурно ще бъде освободен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички