Ивайло Петев: Всяка минута отпускане срещу Зенит щеше да е фатална


Ивайло Петев: Всяка минута отпускане срещу Зенит щеше да е фатална

1010 0

"Как се побеждава Зенит ли?! Ами тактически не бива да се отпуснеш и да забравиш задачите си дори и за 1 минута. И търпеливо да чакаш своя шанс. И ние получихме нашия шанс, от който се възползвахме". Това заяви в интервю за БТА старши треньорът на кипърския АЕЛ Ивайло Петев.

Българският треньор отново влезе в челните страници на вестниците и водещите новини на електронните медии с поредния сериозен успех, който се качва във визитката му. Воденият от него кипърски АЕЛ Лимасол хвърли бомбата вчера с победата 1:0 над Зенит (Санкт Петербург).

"При нас основният проблем е, че подготовката беше много накъсана, имахме доста хора с контузии и здравословни проблеми. Така например Жозе Луис-Зезиньо излезе като титуляр след 3-4 пълноценни тренировки. Сардинеро през целия лагер в Англия страдаше от разтежения. Отборът ни има качество, но се нуждае от доста време, за да бъде добре балансиран. С времето ще се напаснат нещата, но лошото е, че го нямаме това време" - каза още Петев.

Днес кипърските вестници посочват, че победата над Зенит е най-сериозния успех в историята на АЕЛ изобщо и като футбол, и като разлика в бюджетите. И основната заслуга има българският старши треньор, който успял да мобилизира и подреди почти по съвършен начин отбора си. Вестник "24 спортс" посочва, че от пристигането си в кипърския футбол Петев носи полъха на различния тип работа и на тренировките, и на мачовете.

"Нормално е да е така. Не всеки ден срещаш отбор с 300 млн. бюджет, че и да го победиш. Все пак ние тия играчи на Зенит- Хълк, Езекиел Гарай, Вицел, Доменико Кришито, до вчера ги гледахме единствено по телевизията при участията им в Шампионска лига или на Световни първенства" коментира още младият специалист.

Попитан какво очаква за реванша, Петев отговори:

"Знаем, че ще ни бъде много, много трудно. Както казах, времето ни е много малко, а някои играчи са с къса подготовка. Да не говорим, че тактически трудно се изграждат връзки между играчите и между линиите буквално за дни. Но ние ще се опитаме да играем добре, правилно и се надявам, че момчетата ще изпълнят задачите. В отбора на АЕЛ може да пристигне още един нов футболист, но той ще бъде нападател с по-сериозна визитка. Преговорите текат, но не може да се кажат повече детайли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички