В Италия сравниха Ивайло Чочев с Марко Тардели


В Италия сравниха Ивайло Чочев с Марко Тардели
Снимка: Getty Images/Guliver

2367 0

Много висока оценка получи българският талант Ивайло Чочев за работата си в италианския Палермо. Тя му беше дадена от треньора на отбора, който изсипа куп похвали за новия си възпитаник пред авторитетния всекидневник от Апенините "Кориере дело спорт". Джузепе Якини дори сравни Чочев с италианската легенда Марко Тардели.

"Имайте предвид, че говорим за момче, което е само на 21 години и идва от от държава, в която футболът е много различен от нашия, коментира Якини. - Въпреки че направи гигантски крачки напред в развитието си, трябва да имаме търпение с него. Това момче заслужава доверие и стимулиране. По технически данни Чочев много ми напомня на Марко Тардели. Ивайло е сериозно момче. Много е дисциплиниран и на терена, и извън него. Вече е напълно наясно какво искам от него да прави на терена. Доволен съм, че е страшно прилежен и старателен в изпълнението на задачите, които съм му поставил".

"Кориере дело спорт" припомня, че Ивайло Чочев дебютира в калчото в може би най-грозния и лош мач на Палермо този сезон - загубата от Емполи с 0:3. Роденият през 1993 година полузащитник записа след това два мача като титуляр за сицилианците - срещу Чезена и Дженоа. А очевидното му израстване на терена кара феновете на южняците да се надяват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички