В Италия разкриха доста по-малка сума, която ЦСКА е получил за Десподов


В Италия разкриха доста по-малка сума, която ЦСКА е получил за Десподов
Снимка: Getty Images/Guliver

16656 0

В последните часове медиите в Италия разкриха, че Каляри ще изпрати под наем Кирил Десподов в отбора на Кротоне, който е в Серия Б. Десподов до момента категорично отказваше да премине в отбор от Серия Б, но може би е бил убеден от ръководството на сардинци да промени решението си и да приеме предложението на Кротоне. Преди време в този тим игра друг българин - Александър Тонев.

Освен това няколко информационни издания на Апенините разкриха и сумата, която Каляри е платил на ЦСКА, за да привлече офанзивния футболист през януари миналата година. Calciomercato, както и Bastingnews твърдят, че са платени 2 млн. евро, а не както се тиражираше по-рано по българските медии - 4.2 млн. евро.

Такава сума правеше Десподов най-скъпо продаденият футболист от българското първенство, биейки рекордите на Христо Стоичков, отивайки в Барселона, както и на Георги Иванов-Гонзо, преминавайки в Рен. Всъщност, още през пролетта гуруто на трансферните новини Джанлука ди Марцио беше обявил, че сумата за нападателя може да достигне максимум 3 млн. евро.

Припомняме, че при обявяването на трансфера от ЦСКА написаха: "Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в Калчото". 

Междувременно Десподов бе повикан от националния селекционер за предстоящите евроквалификации - ето пълния списък на Красимир Балъков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички