В Италия: Божинов е Циганинът на Калчото


В Италия: Божинов е Циганинът на Калчото

15013 0

Българският нападател Валери Божинов получи интересна квалификация от италианското издание "Il Messaggero". Той бе определен като "Циганина на Калчото" заради многото отбори, които смени в Италия. Както е известно, футболистът на втородивизионния Тернана през годините игра във Фиорентина, Парма, Ювентус, Лече, Верона и Виченца, преди да акостира в Терни.

Изданието цитира разказ на българина за това кои са треньорите, оставили отпечатък в живота му, и как се е чувствал в различните си клубове на Ботуша.

"Делио Роси е идол за мен. Благодарение на него успях да вкарам много млад първия си гол в Серия А. Зденек Земан ми е много специален, често се чуваме. Никога не си е позволявал да ме похвали. В този период вкарвах важни голове срещу Милан и Интер, а след това преминах във Фиорентина.", споделя Божинов.

"По-късно заиграх като преотстъпен в Ювентус, който бе пратен в Серия Б. При Дидие Дешан работих с големи шампиони. После обаче не можах да остана и преминах в Манчестър Сити. Там не бях щастлив, защото имах тежки контузии. Тогава се появи Пиетро Леонарди, който ме поиска в Парма. Качи ме на самолета и ме прибра вкъщи. Леонарди е друга много важна фигура за мен“, продължава бившият футболист на Манчестър Сити и Спортинг (Лисабон).

Накрая Божинов говори и за футболистите, с които и срещу които е играл.

"В кариерата си се срещнах със страхотни футболисти. Моят най-голям фаворит като футболист е Трезеге. Най-трудният вратар е Буфон, а най-коравият защитник Киелини", признава той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички