Турци дават $2 милиона годишно за български треньор


Турци дават $2 милиона годишно за български треньор

1332 0

Станимир Стоилов е вариант за нов треньор на елитния турски Трабзонспор. Според медиите в южната ни съседка настоящият наставник на Астана е един от възможните заместници на освободения Ерсун Янал, пише "Тема Спорт".

Турците са готови да плащат по 2 милиона долара годишна заплата на Мъри. Янал бе уволнен след домакинското поражение с 1:6 в неделя от Акхисар. Така след осем кръга Трабзонспор е 11-и в класирането с едва 2 победи.

Сред спряганите за нов треньор на Трабзонспор са още легендата на турския футбол Фатих Терим, хърватинът Роберт Просинечки, белгиецът Мишел Прюдом, французинът Клод Пюел и местният специалист Реза Чалъмбай.

Засега на Мъри му е добре в Казахстан, където се е устремил към поредната си титла с Астана. В този клуб се радва и на солидно участие в европейските клубни турнири. Утре му предстои мач с Макаби Тел Авив, където треньор е Жорди Кройф.

Не е ясно дали Мъри наистина може да се озове в Турция, но е факт, че успехите му в Астана се забелязват и той ще бъде обект на интерес от все повече отбори. Хасковлията обаче винаги е казвал в какво се цели - завръщане в Левски и преместване в Западна Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички