Стоичков: Забравяте колко пъти Пике е кървял за Испания


Стоичков: Забравяте колко пъти Пике е кървял за Испания
Снимка: БГНЕС

2206 0

Легендата на Барселона Христо Стоичков встъпи в защита на испанския национал от тима на каталунците Жерар Пике. Той се застъпи за него по "аферата с ръкавите".

"Аз подкрепям Пике. Колко пъти се е контузвал и е играл контузен за националния отбор, разкървявал си е лицето, за да защити страната и отбора, а сега никой не си го спомня това. Е, споменете си за това следващия път, когато си е нарязал ръкавите, чорапите или каквото и да е. Това е простата истина", заяви Камата пред "СОРЕ".

Стоичков посочи, че и самият той е бил критикуван, докато е играел за България, заради това, че носи гривната на Каталуня.

"Това притесни някои, които се интересуват само как да продават вестници", изказа се легендата.

Стоичков нарече "идиоти" онези, които критикуваха Пике за неангажираност към националния отбор. "Има само няколко играчи на Испания с неговата всеотдайност, качества и позиция. Мигели, Куман, Алесанко, Пуйол и сега той", заяви българинът.

Камата говори и за най-важния човек в своята кариера - Йохан Кройф. "Той винаги ще бъде номер едно. Той е и ще бъде човекът, който най-много е повлиял на кариерата ми, като ме вез от една бедна страна. Това, което направи за мен, никога не го е правил друг треньор", завърши Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички