Стоичков: Платини и Блатер са бандити, защо шефът на УЕФА ходи с бронирани коли?


Стоичков: Платини и Блатер са бандити, защо шефът на УЕФА ходи с бронирани коли?

1840 0

Христо Стоичков отново захапа Сеп Блатер и Платини в поредното си интервю в Хондурас. Този път за "Диарио Диес".

"Блатер и неговите авери трябва да обяснят защо Роналдо взе Златната топка. Ако нещата се решават от януари до юни, добре, той и "Реал" спечелиха доста трофеи. Но след това има световно първенство. Така че нещата са абсурдни, но знаем, че Блатер е човек, който ги умее шашмите. Да спрем със заблудата, че това е най-успешният президент на ФИФА. Да се маха. Той е парашутист във футбола. Не обичат да ме чуват. Истината не им е приятна. Харесват да чуват това, което им се иска, или колко хубава е вратовръзката им. Платини е същият. Защо ходи на срещи с бронирани коли? Двамата с Блатер са бандити. Футболът трябва да бъде пречистен. Още не знам кой точно ще го направи, но трябва, ще бъде за добро. Тези хора се интересуват само от шампанското и хайвера. Не знаят имената на играчите", заяви Камата.

Ето какви още теми коментира българската легенда, цитиран от "Стандарт":

Хондурас

Говорил съм много за страната с Карлос Павон, но се оказа, че доста от тези приказки не са истина. Човек обаче трябва да дойде на място, за да види как стоят нещата. Затова вече не обръщам много внимание на хората, които се оплакват от държавата си. Също така трябва да се гордеете с националите си, не е лесно да стигнеш световно първенство. Вие говорите за провал, но какво да кажат тогава Бразилия и Испания.

Семейството

Преди четири месеца загубих баща си. Не успях да го спася. Помагах на брат ми и майка ми, макар че бях далеч. Мога да кажа, че направих всичко, което е по силите ми, освен че не бях до майка си. Тежко е, защото баща ми бе млад. Трябва обаче да продължаваме напред, да подкрепя майка си и брат си. В живота има и доста болка, така че трябва да се справиш и с нея. Доста пъти съм плакал от радост, но напоследък бе заради тъгата.

Кариерата

На 12-13 години трябваше да играя в трета дивизия на България. Макар и млад, нямаше как да избягам и бях принуден да играя и да работя с хората от завода. Тогава един семеен приятел ме посъветва да ходя на село. Нещата там били по-леки и не се налагало да бачкам, за да играя футбол. Беше градче, където не познавах никой, но там започна пътя ми от 3-а до 1-а дивизия. В своя филм се сравнявам с един от най-добрите артисти на моето време, направил големи филми в България. В лентата се появи и фразата, че ако не ритах, щях да се занимавам с нещо друго. Благодаря на Господ, че ми се получи първото нещо, с което се захванах.

Меси или Роналдо

Аз съм Христо Стоичков, мога да се сравнявам само със себе си. Те не бяха родени, когато играех. Не мога да кажа кой бе Меси в "Барселона" от моето време. Всички бяхме страхотни играчи, а над нас беше Кройф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички