Стоичков: Най-значим гол за Барса? Все едно питате кое от децата си обичам повече


Стоичков: Най-значим гол за Барса? Все едно питате кое от децата си обичам повече

1618 0

Легендата на България и Барселона Христо Стоичков разкри какви емоции са съпътствали първото му стъпване на стадион "Камп ноу". Камата сподели още любопитни неща от престоя си в каталунския гранд.

Как се почувства, когато за първи път стъпи на "Ноу Камп"?

- Бях като дете в сладкарница. На „Ноу Камп“ всичко е внушително и те кара да се чувстваш малък. Но въпреки това, когато отидохме с ЦСКА за полуфинала на КНК през 1989 година, не се уплашихме. Напротив, когато стъпих на терена, видях, че всички от отбора искат да направят голям мач, да се докажем. А че съм бил спокоен, го доказва първият от двата гола, които вкарах в този мач. Субисарета беше излязъл пред наказателното поле. Къде е тръгнал? Само копнах топката и го прехвърлих - страхотен гол, много си го обичам. Но... Барса бе прекалено голям клуб за нас и загубихме с 2:4.

От всички твои попадения за Барселона кое според теб е най-значимото?

- Не обичам сравненията. Как да кажа дали е голът в дебюта ми срещу Еспаньол в дербито на Каталуня, или шампионските попадения срещу Атлетик (Билбао), когато изместихме Реал от върха? Тогава дори вкарах два гола с глава, а не с левачката. Вкарвал съм и срещу Реал, и Манчестър Юнайтед, и Ювентус и... срещу кой ли не. Трудно е да определя един точно. Все едно да ме питат кое от децата си обичам повече.

Кой е най-важният домакински мач, който си изиграл с "дрийм тима" на Барселона?

- Още един въпрос, който не може да има еднозначен отговор. Мачът с Атлетик (Билбао) може да бъде наречен такъв. Ще припомня един "български" полуфинал в Шампионската лига. През 94-та година на "Ноу Камп" гостува Порто с Емил Костадинов. Победихме с 3:0, аз вкарах два гола и отидохме на финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички