Спортинг плаща 580 000 евро на Божинов


Спортинг плаща 580 000 евро на Божинов

1477 0

Около 580 000 евро ще трябва да плати Спортинг на Валери Божинов заради разтрогването на договора с българския нападател през февруари тази година. ФИФА присъди на Валери само пет нетни заплати като компенсация.

Претенциите на Божинов бяха за доста по-сериозна сума, като в хода на делото той отказал компенсация на стойност от над 1 милион евро, но в крайна сметка ще трябва да се задоволи с доста по-малка сума. По принцип претенциите бяха за всички заплати до края на договора, пише "24 часа".

Решението на ФИФА може да се обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана, като това ще бъде със сигурност направено от представителите на Божинов. Искът, който Спортинг заведе срещу „Левски“ за неправомерното картотекиране на нападателя, е определен за недопустим и така не му е даден ход.

Божинов бе пратен на пейката от наставника на португалския гранд, след като избута всичките си съотборници, за да бие дузпа, която пропусна. Така отборът му отпадна от турнира и той повече не попадна в групата.

След като скъса със Спортинг, Валери Божинов пристигна в София и записа само един полусезон с екипа на „сините“. Преди няколко месеца той се озова в Тернана, който играе в Серия Б.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички