"Син" талант №1: Стоичков е най-големият!


"Син" талант №1: Стоичков е най-големият!

1706 1

Антонио Вутов прави все по-големи крачки към мъжкия футбол в Удинезе. Той си остана най-добре реализираният юноша на "Левски" в последните години. техничният халф даде специално интерв за клубната телевизия, в което говори за "сините", България, бъдещето си в италианския футбол. Представя го "Меридиан мач".

Свикна ли в Удинезе?

Най-добре се чувствам на позицията зад нападателите. За момента дрибълът и центрирането са най-добрите ми качества. За една година в Удине израснах много технически, но трябва да работя и във физически аспект. Разликата между България и Италия най-вече е в храната и футбола. Италианският футбол е много здрав, различен и много труден. Езикът също е много труден за мен, Когато пристигнах в Удине, не познавах никой и не знаех нищо. Много неща ми липсват от България, но най-много това са семейството и роднините. След като разбрах за интереса на Удинезе, бях много щастлив,м тъй като тук се работи отлично с младите таланти. В продължение на един месец в началото на сезона бях контузен, но след това изиграх доста мачове и вкарах пет гола. Треньорът Лука Матюуси е страхотен специалист и ни помага много. Разбирам се с всички в отбора, но най-вече с терапевта Ерос.

Спомен за "Левски"

За мен бе уникална крачка да премина в най-големия клуб в България - "Левски". Бях много щастлив и малко нервен, след като Викторио Павлов ме викна, за да дебютирам срещу Локо (Сф). Губехме с 0:2, но след това завършихме 1:1. Вкарах първия си гол срещу Етър при успеха със 7:1, като се разписах за 4:0. Дебютирах млад в Лига Европа и бях много щастлив, но отпаднахме след два мача с Иртиш. Тежък спомен.

Най-великите български футболисти

Най-големият български футболист в историята на моята родина според мен е Христо Стоичков, който е печелил "Златната топка" и Шампионска лига. В момента безспорно най-добър е Димитър Бербатов.

Идолите във футбола

Идолът ми от дете е Зинедин Зидан. От Удинезе най-много ми харесват Бруно Фернандес и Коне, които играят на моята позиция. Голямата ми мечта си остава да дебютирам за първия отбор.

Свободното време

Не съм от тези, които много излизат. Стоя си у дома, говоря с моето семейство, приятелите, играя на плейстейшън с отборите на Удинезе и Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички