Антонио Вутов: Удинезе може да ме направи велик


Антонио Вутов: Удинезе може да ме направи велик
Снимка: uefa.com

6693 0

Бившият футболист на "Левски" Антонио Вутов даде интервю пред италианското издание "Мондопримавера", което вестник "Меридиан мач" публикува.

Антонио, разкажи ни малко повече за себе си. Къде игра преди да дойдеш в Удинезе?

- Започнах в Локомотив (Мездра), след това се преместих в Левски (София), където започна моят растеж. Накрая, само преди година, Удинезе ме хареса и реши да ме вземе. Затова се преместих тук, в Италия.

Как се справяш с твоя нов живот тук, в Италия?

- Обичам Италия, имах възможността да посетя и други места освен област Фриули. Тази област е малка, но много красива. Бях във Верона, Милано и много други градове, които наистина са прекрасни.

Свикна ли с новия си клуб?

- Постепенно се аклиматизирах. Всички ме приеха добре, нямах никакви проблеми, вече имам много приятели. Удине е перфектното място за хора като мен, които искат да се развият и да станат добри професионалисти. Италианското първенство е най-гледаното, а Удинезе предоставя отлична възможност да се усъвършенствам и да стана велик футболист.

Ти се превръщаш в много важна част от Примаверата на Удинезе. Как се чувстваш с треньор като Матиуси?

- Господин Матиуси е голям треньор. Познава ни много добре и иска от нас да даваме най-доброто от себе си. Така трябва и да бъде. Отнася се много добре с нас, знае как да се справи с млади момчета. Трябва да му благодаря, защото ми даде много. Даде ми възможност да докажа, че имам място в този отбор, да покажа, че един ден мога да бъда в първия тим на Удинезе.

Какви са целите на тима този сезон?

- Представяме се добре, но загубихме дербитата, с което и позициите си във временното класиране. Според мен трябва да мислим мач за мач, да гоним винаги трите точки. За съжаление, невинаги е лесно, но трябва да дадем максимума от себе си. Нашата цел е да стигнем до финалната осмица.

Кои от съотборниците ти смяташ, че са готови за първия отбор?

- При нас има много талантливи момчета с невероятни качества. Всички обаче сочат Алекс Мерет. Това е много младо момче, което е в състояние да направи велики неща. Има безспорни качества и въпреки че е на 17 години вече редовно попада сред избраниците на Страмачони.

И накрая, кой е отборът на мечтите ти? Кой отбор те вдъхновява?

- Отборът на мечтите ми е Реал (Мадрид). Да играеш в този отбор е нещо фантастично. Роналдо, Бейл, Бензема и всички останали. Това са невероятни футболисти. Бензема ме вдъхновява най-много. Надарен е физически и технически. Има невероятни способности пред вратата на противника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички