Симеон Петров - българинът-французин, който мечтае да е новият Ван Дайк


Симеон Петров - българинът-французин, който мечтае да е новият Ван Дайк
Снимка: принтскрийн

10100 0

Холанецът Върджил ван Дайк направи впечатляващ сезон с Ливърпул и записа куп постижения. Логично защитникът е спряган за един от фаворитите за "Златната топка". С представянето си през сезона Ван Дайк вдъхнови много млади и не толкова млади бранители да станат като него. Един от тях е Симеон Петров - българинът, роден във Франция, чиято цел е един ден да бъде добър колкото звездата на Ливърпул.

19-годишният Петров е роден в Лимож, Франция, и попада в света на футбола на 9-годишна възраст. Започва в Лимож, а на 17 години преминава в Газелек Аячо. Не е играл футбол в България, защото семейството му живее във Франция, а у нас се прибира само за празниците.

Има двойно гражданство и до момента не е решил за коя от двете си родини иска да играе, но мечтае да се стигне дотам, че да му се наложи да избира.

"Не ходя често в България. Всъщност, там съм само за празниците, където се срещам с цялото ми семейство. На футболно ниво все още не съм имал възможност да избера страната, която ще представлявам, но дали това ще е Франция, или България, за мен ще е чест да играя за една от двете си страни. Все още не съм се свързал с представители на някоя от държавите, за да се присъединя към младежкия тим, но разговарям с моя агент, за да мога скоро да нсе интегрирам в отбора на България до 19 години. Това не означава, че по-късно ще стана нбългарски национал", обясни Петров пред onzemondial.com.

Симеон разкрива, че тренира в младежкия тим на Аячо, но е имал възможността да играе два мача и за основния състав. За съжаление, след това си контузва ръката и не може да продължи да се включва в мъжкия тим, а когато се възстановява, треньорът, който го е викал, е вече сменен.

"Като централен защитник, играчът, който ме вдъхновява най-много в момента, е Върджил ван Дайк. Очевидно е, че той играе същата роля като мен, а имаме и сходства. Имам няколко физически показатели като неговите. Той е много висок, аз също (195 см., бел.ред.). Ние имаме един и същ профил. Той е най-добрият защитник в света, така че бих искал да изглеждам като него и да направя същата кариера", разкрива българинът с френско гражданство.

Той обаче няма любим клуб, в който да мечтае да заиграе някой ден. "Бих искал да играя в най-добрия възможен клуб за мен, на най-високо ниво, но не си поставям граници и цели, ще видим докъде ще ме изведат моите изпълнения. Но Ливърпул си е много голям клуб, който кара много млади играчи да мечтаят", завършва защитникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички