Пената каза колко още ще играе Бербатов и обяви: Тудор не е виновен, че е резерва


Пената каза колко още ще играе Бербатов и обяви: Тудор не е виновен, че е резерва

950 0

Димитър Бербатов спокойно може да играе още 2-3 години на високо ниво в професионалния футбол. Това предрече легендарният треньор Димитър Пенев.

За евентуалното отказване на Бербо се говори все по-често, а утре нападателят навършва 35 години - възраст, която се смята за силно напреднала във футбола. Въпреки това бившият голаджия на Манчестър Юнайтед и настоящ на ПАОК сам заяви, че все още има страстта да играе и не мисли за оттегляне. Факт е, че той поддържа перфектна спортна фигура и няма проблеми със затлъстяване.

"Няма да му мерим килограмите на Бербатов. Има много футболисти, които играят и на по-голяма възраст, до 37-38 години. В това отношение предимство имат вратарите, но те са извън бюджета на останалите постове", коментира Пенев пред "България Днес".

"Той се е запазил добре. Минал е през ЦСКА, през немската школа, стигна до английската, всичко е видял. Колко още ще играе, от него си зависи всичко. Според мен спокойно може да поиграе 2-3 години. Макар че сега беше моментът Бербатов да си почине в ЦСКА малко", каза с чувство за хумор Пената.

Треньор №1 на България за ХХ-и век не смята, че преминаването на Митко в гръцкото първенство е било грешен ход.

"Гърция не е грешка, това си е негово решение, негово мнение. Работи с мениджър. Бербатов не е малък вече. Има фамилия, деца, голям процент трябва да отделя вече за семейството. Въпреки че финансовите средства в ПАОК са налице. Трудно се играе в гръцкото първенство, там вдигнаха нивото последните години. В българския футбол не мисля, че ще го видим", прогнозира треньорът, извел ни до бронзовите медали в САЩ '94.

Пената не обвинява колегата си Игор Тудор, че държи Бербатов често на резервната скамейка.

"Колелото се върти постоянно. На Бербатов съм му казал същото. Треньорът ли е виновен - не, няма такова нещо. Всичко си зависи от теб. Другите ли да стоят на пейката? Вярно е, че е звездата в отбора. Той, Бербатов, името си запази. Но сега времето вече е друго. Силата му от мускулатура отива повече в главата. Засилват се точките в мозъка, но му става по-трудно да се мърда", завърши Димитър Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички