Отговорът на Камата: Киню е помияр, който се подигра с цяла България


Отговорът на Камата: Киню е помияр, който се подигра с цяла България
Снимка: Getty Images / Guliver

2364 0

Христо Стоичков не може да прости на френския рефер Жоел Киню за теклата, която ни удари на полуфинала на световното в САЩ през 1994 година. Тогава арбитърът си затвори очите да две явни дузпи в наша полза и "адзурите" ни отстраниха с 2:1.

"Той винаги ще остане в историята на световния футбол. Един помияр, който се подигра с една нация, един отбор, един треньор и всички фенове, които бяха на стадиона", реагира Ицо на видеото, което му беше пуснато в предаването "Бездомното шоу на Башар Рахал" по бТВ. Киньо направи нескопосан опит да се извини и да стопли отношенията с Камата, но беше отрязан в типичния на Христо стил.

"Имаш видео с този боклук - изтрий го! Киню е прокълнат, докато завърши", каза Стоичков още преди да се завърти записът.

"Не може когато 24 години не е игран финал Бразилия - Италия на полуфинал се срещат България и Италия, ти да сложиш един мазен французин, след като само няколко месеца по-рано на един петел на "Парк де Пренс" му откъснахме главата", продължи Стоичков.

"Здравей, Христо Стоичков! Бях рефер на злополучния полуфинал между България и Италия от световното първенство в САЩ през 1994-а. Знам, че едно мое решение в онзи мач ви ядоса и предизвика сериозни дискусии. Говоря за играта с ръка на италиански защитник в наказателното му поле. Действие, което тогава изтълкувах като неумишлено. Както знаете, съдийството не е точна наука. Понякога трябва да вземеш светкавични решения - да интерпретираш дали играчът е докоснал топката с ръка нарочно или пък неволно. Подобни дискусии продължават с години и са част от футбола. Това е нещо нормално. Надявам се, че страницата е затворена и лошите чувства са забравени. На тези от вас, които са във ваканция и на останалите, на които им предстои тепърва да излязат в такава, пожелавам приятно прекарване!", обърна се Киню към Христо.

"Като го гледам какъв е помияр, какво ми говори. Такъв непукист. Той е на контраверсията на това, което се говори. Тъпак, като си на 40 метра зад топката, най-близкият човек, който е до ситуацията, е страничният съдия - също французин. Значи като стане, също е так-так (б.а. Стоичков кърши китките на ръцете). Той вижда ситуацията и страничният вижда ситуацията. Има умишлена игра с ръка. Топката минава над главата, няма шанс да играе с нея и затова я хваща с ръка. Втората дузпа, която този гамен не отсъжда, е в 90-ата минута, когато Антонио Бенариво, мой приятел, прави най-грубото нарушение в мача - срещу Данчо Лечков. Много пъти Антонио ми е казвал, че е чиста дузпа. Само тоя тръгва да ми се обяснява, кой ще му вярва на този. След толкова години той за мен не съществува. Една малка държава да бъде изпратена по такъв начин, защото някой му е наредил отгоре. Този не ме интересува, какво да му пожелая на този боклук, нека си жевее по камъните, където се снимал и да си търси охлюви", каза още Христо Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички