От Майнц разкриха защо Тодор Неделев играе в дубъла


От Майнц разкриха защо Тодор Неделев играе в дубъла

6022 0

Българският национал в състава на германския Майнц 05 - Тодор Неделев, не играе за първия отбор заради проблемите си с езика, с адапрацията към живота в Германия и към състава. Това разкри мениджърът на клуба Кристиан Хайдел. Той призна, че в комуникацията си с Неделев в клуба прибягват до платформата за превеждане на Гугъл.

Заради трудностите, които офанзивният халф изпитва, още през лятото е било взето решение той да играе само за дубъла на клуба до края на годината, за да свикне, а и да трупа игрова практика.

"Неделев се съгласи без никакви възражения и това говори за неговото желание да се наложи при нас. Доволни сме, че Тодор се раздава максимално в мачовете на втория отбор, а времето показва, че той върви по прав път", заяви Хайдел.

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) до зимата ще тренира основно с първия отбор, но преди и след мачовете от трета лига той ще има занимания и с втория тим. След това в майнц 05 ще направят оценка на състоянието му през януари и ще преценят как да продължат след това.

Хайдел разкри още, че треньорът на дубъла на Майнц 05 - Мартин Шмид, комуникира с Тошко основно чрез преводачката на Гугъл.

"Дадохме специална задача на Мартин Шмид да се грижи за момчето и да му помага. Мартин изпълнява тази задача с удоволствие. Вече се виждат и първите крачки в правилната посока. Неделев разбира все повече, интегрира се добре във втория отбор, все по-често влиза в съблекалнята с усмивка", сподели мениджърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички