Майнц отряза Ботев за Неделев, готви го за Бундеслигата


Майнц отряза Ботев за Неделев, готви го за Бундеслигата

6548 0

Ботев (Пловдив) няма шанс да си върне своята неотдавнашна звезда Тодор Неделев под наем, каквито намерения обяви изпълнителният директор на "канарчетата" Тервел Златев. Това обявиха официално от настоящия клуб на полузащитника Майнцо 05 днес. Германците държат да запазят българина в отбора и търпеливо ще чакат той да се адаптира към германския футбол и начин на живот и да научи езика.

"Тодор няма никакво намерение да се завръща в родината си. Преотстъпване в друг отбор извън България също няма никакъв смисъл, тъй като той би имал същите проблеми, каквито и при нас", заяви мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел.

Плановете на ръководството за Неделев са до зимата той да тренира основно с първия отбор, но преди и след мачовете от Трета лига той ще води занимания и с втория тим. През януари ще бъде направена оценка на състоянието му, след която ще се преценява как да се процедира с българина занапред.

"Не се отказвам от момчето", каза Хайдел, който вярва, че един ден българският национал ще преодолеe всички трудности и ще бъде готов да играе в Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички