Носител на Орден на Британската империя пристига за юбилея на Камата


Носител на Орден на Британската империя пристига за юбилея на Камата

2742 0

Една от най-големите звезди на италианската Серия "А" Джанфранко Дзола е поредният гост, който ще пристигне в България за юбилея на Христо Стоичков.

Джобият техничар, който като играч на Челси беше удостоен от кралица Елизабет II с Ордена на британската империя за особени заслуги към английския футбол, ще излезе на 20 май 2016-а на ст. "Васил Левски" заедно с куп други знаменитости за грандиозното шоу "50 години номер 8".

"Много ще се радвам да видя всички тези футболни величия и мои добри приятели отново на зеления терен. А когато поводът е да почетем един от най-великите играчи, за мен ще е огромна радост да съм част от този футболен спектакъл", споделя съотборникът на Камата от италианския Парма.

Джанфранко Дзола е един от най-запомнящите легионери във Висшата лига. За седем сезона в английската Премиершип той успява да плени сърцата на феновете на Челси. Два пъти е избиран за играч на сезона, а през 2003 г. и за най-великия играч на клуба за всички времена. С екипа на "сините" от Лондон Дзола има 312 мача и 80 гола.  

Италианският голмайстор започва футболната си кариера през 1980 г. в юношеския тим на Корази Олиена. Играе последователно в сардинските клубове Нуорезе и Торес, а през 1989 г. дебютира в Серия "А" с Наполи, където гастролира четири сезона. Следват три сезона в Парма и трансфер във в Челси, където е от 1996 до 2003 г.

Изиграл е 35 мача с националния отбор на Италия и е световен вицешампион в САЩ през 1994 г. Бляскавата му кариера на състезател приключва в родната Сардиния с отбора на Каляри.

През 2008 г. Джанфранко Дзола става мениджър на Уест Хам, където изкарва 2 сезона, а през 2012 г. поема Уотфорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички