Може ли трансферът на Кристиян Малинов в Белгия да се окаже стъпка в посока Висшата лига?


Може ли трансферът на Кристиян Малинов в Белгия да се окаже стъпка в посока Висшата лига?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1975 0

Българският национал Кристиян Малинов даде интервю за първи път като футболист на новака в елита на Белгия - Льовен. Доскорошният халф на ЦСКА призна, че е имало интерес към него от много клубове, но е решил, че най-правилната стъпка за развитието на неговата кариера е Льовен.

"Имаше интерес към мен от редица други клубове, но това вече е без значение. Когато чух, че Льовен ме иска, веднага казах на моя агент, че този отбор е първият ми избор. Льовен е перспективен отбор и искам да допринеса за успехите му", заяви Кристиян Малинов пред клубния сайт.

Любопитен факт е, че собствениците на Льовен са същите, които държат и английския гранд Лестър. "Льовен е логична стъпка напред в кариерата ми. Знам, че Льовен има същите собственици като Лестър и е новак в белгийския елит. Скоро ще опозная новите ми съотборници и града", коментира българинът.

"Чувствам се готов да се преборя за титулярно място и да пробия в белгийското първенство, което е на по-високо ниво от българското. В Белгия имам всички предпоставки да се развивам като футболист и като личност", каза Малинов. И добави, че когато загуби топката, е като "истински питбул", който се стреми да си я върне възможно най-бързо.

А каква е предполагаемата сума, за която се смята, че ЦСКА е продал Кристиян Малинов - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички