Людмил Киров: Дунав е перфектен финансово, Първа лига не ни е фикс идея


Людмил Киров: Дунав е перфектен финансово, Първа лига не ни е фикс идея
Снимка: fcdunav.bg

1550 0

Новият треньор на Дунав Русе - Людмил Киров, сподели впечатленията и очакванията си от новото предизвикателство пред себе си. Пред "dsport" наставникът разкри и любопитни подробности от "кухнята" на втородивизионния тим.

Г-н Киров, защо се върнехте в родния Русе и поехте кормилото на Дунав? Феновете доволни ли са?

"Върнах се, защото не можех да откажа поканата на сегашното ръководство. Върнах се, защото след като аз съм треньор, то феновете на Дунав могат да мечтаят и да са смели в мечтите си. Ние без тях не може да съществуваме като отбор, като клуб. Затова аз ще дам сърце и душа за тях и любимия ни Дунав. Знам, че по-голямата част от привържениците са положително настроени към мен. Щастлива са, че съм тук и знаят, че няма да ги разочаровам. Нормално е да има и такива, които да не ме харесват, но всички обичаме Дунав", заяви Киров.

Вече бяхте начело на Дунав. Сега ново начало ли е или продължение на предишния ви престой?

"Не, не е ново начало, а нещо, което вече се е случило. Очаквах го този момент. Свършихме добра работа при предишния ми престой, но има още много какво да се свърши. Заварих пълен професионализъм в клуба и остава да довършим започнатото. Русенец съм, любовта ми към отбора е огромна. Бях 10 години футболист в Дунав. Там започна и треньорската ми кариера – четири години помощник треньор и две години старши треньор на тима в Първа лига".

Следихте ли как се развива Дунав след вас? Доброволно слезе в по-долно ниво, за да се развие поетапно до второто ниво на професионалния футбол. Одобрявате ли този начин на развитие?

"Точно така трябваше да се случи с Дунав. Ако аз бях останал треньор, то нямаше отборът да изпадне, но погледнато от днешна дата, сега всичко е в полза на клуба. Намирам Дунав в отлично състояние. Финансово е перфектно, функционира детско-юношеската школа, мъжкият футбол, терените са добри. Не е фикс идея на ръководството още тази година да се атакува Първа лига. От нас се иска да направим боеспособен отбор и догодина да атакуваме Първа лига. Естествено ако се отдаде шанс и тази година, не бихме се отказали".

Казахте перфектно финансово състояние. Кой издържа клуба?

"Бизнесът в Русе помага много. Това показва, че сме жив град. Надявам се, че ще даваме основание на хората да са доволни от това къде са вложили парите си в Дунав".

Като нов треньор ще направите ли промени в кадровия потенциал на Дунав?

"Напуснали до края на годината няма да има. Ще дам шанс на всеки от сегашните футболисти да докаже, че заслужава да носи фланелката на Дунав. Що се отнася до нови играчи - наложително е да вземем и работим по този въпрос. След мача с Монтана, който е в неделя, се надявам да имаме нов футболист".

Градският стадион в Русе готов ли е да приеме все повече и повече публика, която да подкрепя Дунав?

"Съоръжението е в много добро състояние и съм сигурен, че ще приема все повече и повече публика, която да подкрепя Дунав по пътя, по който е тръгнал. Има малък проблем и той е свързан с тревното покритие. Три седмици нямаме мач на стадиона ни и вярвам, че хората, които са поели ангажимент, ще върнат доброто му състояние. Остава и ние, треньори и футболисти, да върнем времето, в което Дунав радваше русенци с успешно участие в най- високото ниво на българския футбол", допълни още той.

Ето с кой футболист се разделиха "драконите"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички