"L'Equipe": Бербатов е "старче", от което още боли


"L'Equipe": Бербатов е "старче", от което още боли
Снимка: Getty Images/Guliver

2171 0

Нападателят на Монако Димитър Бербатов попадна в интересна класацията на френския авторитетен "L'Equipe", направена в деня на решаващия реванш в Шампионската лига срещу Ювентус. Българинът е сред осмината "старчета", които още могат да "наранят" противника си в Европа.

"Въпреки че е рядко пускан в игра, българинът е от тези "старчета'" в атаката, които могат да вдъхновят отбора си. За Бербатов не е сигурно, че ще започне в мача с Ювентус, но ако това се случи, със своя опит, технически финес и уравновесеност може да донесе гол на Монако. Пристигнал в Княжеството през януари 2014 г., за да замени Фалкао, който бе тежко контузен, българинът се доказа. И макар да бележи малко - 9 гола в 35 мача през сезона, той е способен на редки проблясъци. В трудния мач-реванш той може да се окаже възпламенителят", пише изданието за 34-годишната звезда.

Останалите в класацията са Франческо Тоти, Дидие Дрогба, Мирослав Клозе, Лука Тони, Самуел Ето'О, Антонио Ди Натале и Питър Крауч.

Интересното е, че в материала има добавена анкета, в която въпросът е "Ако ви се налага да наемете някой от тези "старчета", кой ще изберете?". Феновете, включили се в допитването, избират преимуществено легендата на Рома, следван от Дрогба и Клозе. За Бербатов са гласували едва 4% от привържениците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички