Бербатов и Монако готвят капан за Ювентус


Бербатов и Монако готвят капан за Ювентус

1728 0

Монако посреща тази вечер Ювентус в заплетен 1/4-финален реванш за Шампионската лига. Резултатът от 1:0 в полза на бианконерите преди седмица дава надежди и на двата съперника за краен успех. Князете са твърдо амбицирани да отстранят Старата госпожа, което ще ги изпрати за първи път на 1/2-финал в турнира от 11 г. Тогава Монако стигна до спора за трофея, но отстъпи с 0:3 пред водения от Жозе Моуриньо Порто.

Тимът от княжеството се чувства с право ощетен, след като първият двубой бе решен след несъществуваща дузпа. На "Ювентус Арена" монегаските изненадаха със силното си представяне, за което заслугата бе и на треньора им Леонардо Жардим. Португалецът идеално бе изучил играта на бианконерите и успя максимално да им усложни живота. Сега спецът е двойно повече амбициран справедливостта да възтържествува, готвейки капани за Юве. Жардим е ангажирал екип от 7 анализатори, които да разнищят максимално стила на съперника. В Торино той остави Димитър Бербатов на пейката и се очаква същото да се случи и на "Луи II". Българският маестро се включи отлично в заключителните 20 минути и дори бе близо до гол с първото си докосване на топката. Другата новина на португалеца бе да изтегли от центъра на десния бек защитника Раджи, за да спира пробивите на Перейра.

В днешния двубой Монако ще заложи на силните си страни, за да ликвидира предимството в резултата на Ювентус. Според Жардим решаващи ще бъдат бързите пробиви по фланговете - отляво на Курзава и Караско, а отдясно - на Фабиньо и Силва. Те трябва да създават положения за централния нападател Марсиал. Португалецът Бернардо Силва демонстрира отлична моментна форма, в първенството има вече 6 гола, като 3 са в последните му две срещи. В събота Монако завърши 1:1 у дома срещу Рен, но на терена бяха само половината титуляри. На "Луи II" князете нямат победа от 3:0 срещу Бастия на 13 март, а оттогава са 0-3-1 във всички турнири. Димитър Бербатов, който е голмайстор на тима със 7 попадения (заедно с Марсиал) в първенството, не се е разписвал от 7 март, когато вкара при 3:1 навън срещу Евиан. Според френските медии срещу Ювентус Монако ще играе освободено и без напрежение, след като тимът почти успя да изпълни целта си, а именно - 3-ото място в Лига 1, което гарантира плейоф за следващото издание на Шампионската лига.

В Ювентус голямата въпросителна е свързана с участието на Артуро Видал. Чилийският халф е с възпалени сливици, но в лекарския щаб са оптимисти. Според Тадзета дело спорт" треньорът Масимилиано Алегри ще се спре на схемата 3-5-2, а при невъзможност да излезе Видал в халфовата линия ще го замени Перейра. Другата алтернатива е 4-3-1-2, като в този случай Стураро ще покрие евентуалното отсъствие на чилиеца, а аржентинецът ще бъде зад двете остриета Тевес и Мората.

Междувременно се разбра, че в Ювентус е пристигнала оферта от Бока Хуниорс за Апаха на стойност 5 млн. евро. Известно е желанието на 31-годишния Тевес да облече отново екипа на синьо-жълтите, а договорът му с торинци е до 2016 г. "Все още нищо не съм решил, всичките ми мисли са насочени към мача срещу Монако, а също и да спечеля всичко възможно", бе лаконичният коментар на аржентинеца, който сериозно притесни клуба и тифозите на бианконерите. В Ювентус имат варианти при евентуално напускане на Карлитос, като в списъка са Дибала (Палермо), Кавани (ПСЖ), Фалкао и Ван Перси (Манчестър Ю). Раздялата с Тевес обаче няма да бъде безболезнена, след като той се включи прекрасно в тима, идвайки преди 2 г. от Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички