Капитанът на Парма тогава: Стоичков бе идол за всички, но страдаше през първите дни


Капитанът на Парма тогава: Стоичков бе идол за всички, но страдаше през първите дни
Снимка: Guliver/GettyImages

2629 0

Бившият капитан на Парма, играл с Христо Стоичков в сезона му в клуба, похвали родната легенда. Лоренцо Миноти разказа какво е измъчвало Камата в първите му дни като играч на италианския тим.

Порой похвали за Камата от бившия капитан

"Беше чест да мога да играя с Христо. Когато пристигна в Парма, той имаше водеща роля на Световното първенство през 1994 г., беше голмайстор и носител на "Златната топка", беше идол за всички", започна бившият защитник пред "Sky Sport".

Камата: Не спечелихме нищо, но сезонът бе вълшебен

"Tой имаше магически, божествен ляв крак, беше играч с личност, характер и харизма. Имаше какво да научим от него в тази красива година, която бе важна за нашия растеж", продължи Миноти.

Какво измъчваше Стоичков в началото в Парма?

"Спомням си много добре първите тренировки във Фолгария, той страдаше от това, че трябва да работи много от физическа гледна точка, не беше свикнал с това. Тогава, когато моментът на топката и техниката дойде, беше нещо друго.

На една от първите тренировки, когато започнахме да изпълняваме свободни удари, той винаги вкарваше. Бучи беше безутешен", сподели футболистът, играл за Парма между 1987 и 1996 година.

Христо също се върна към сезона в Италия

Самият Стоичков също каза хубави думи за времето си в италианския клуб. "Винаги намирам време да говоря за онази година, беше красива. Не спечелихме нищо, но групата направи този сезон вълшебен. Минаха много години, но отношенията ни останаха същите, приятелството е най-важното нещо и то си остана", каза българската легенда. А ето какъв култов разказ за Стоичков разказа Михаил Вълев-Куката. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички